Persberichten Politie Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 22-03-2009

Grote zoekactie naar meisje

NIEUWEGEIN De politie heeft samen met een groot aantal inwoners van Nieuwegein en IJsselstein zaterdagmiddag lange tijd gezocht naar een 11-jarig meisje uit Nieuwegein.

Rond 11.30 kreeg de politie de melding van verontruste ouders dat hun verstandelijk gehandicapte dochter van 11 jaar zoek was. Het meisje was op haar fiets vanaf de Anjerhof vertrokken. De politie zette groot in en zocht onder andere met motorrijders, politiehonden en een helikopter naar het meisje. Vanwege een landelijk storing van Burgernet kon deze niet ingezet worden. De politie was zeer tevreden en onder de indruk van de grote hoeveelheid inwoners van Nieuwegein en IJsselstein die behulpzaam waren bij de zoektocht naar het meisje. Uiteindelijk werd het meisje in het centrum van Nieuwegein aangetroffen en met haar ouders herenigd.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Op de Liesbosch werd in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart en man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 28-jarige man uit Den Haag werd rond 02.10 uur gecontroleerd op de Liesbosch. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau blies hij 910 ug/l op de ademanalyse. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en ging met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis.