Ingezonden persbericht


Persbericht

Kick-off uniek fietsarrangement 'Fietsen met Streken'

Op maandag 23 maart is het zo ver. Om 15.00 uur wordt de nieuwe vijfdaagse fietsvakantie Fietsen met Streken op verrassende wijze geopend. Fietsen met Streken is opgericht door Arianne en Harrie van der Mierden van Fiets- en Tandemverhuur Van der Mierden in Bladel. Zij hebben samen met zeven ondernemers in de regio een uniek fietsarrangement opgezet met bagageservice, overnachtingen, diners, attenties en vooral veel streken. Het Samenwerkings-verband Regio Eindhoven (SRE) heeft dit arrangement ondersteund en gesubsidieerd.

Na bijna een jaar aan voorbereiding is het dan zo ver, Fietsen met Streken wordt officieel geopend door vier portefeuillehouders Toerisme & Recreatie uit de gemeenten Bladel (Burgemeester Swachten), Hilvarenbeek (Burgemeester Huisman), Eersel (Wethouder Van Vlerken) en Reusel-de Mierden (Wethouder Van de Sande). Initiatiefneemster Arianne van der Mierden vertelt: "In Fietsen met Streken fietsen gasten vijf dagen door de fraaiste plekjes in de Brabantse en Belgische Kempen. Het is een compleet verzorgde fietsvakantie met bagageservice, overnachtingen en diners. Verder bestaat het arrangement uit een luxe Batavus fiets met kaartleeshouder en fietstas, een fraai routeboekje, een informatiepakket over de Kempenstreek en elke avond leveren we gasten een leuke streek(attentie) in de vorm van een streekproduct op het kussen van het bed."

Intensieve samenwerking
Fietsen met Streken is door intensieve samenwerking tot stand gekomen. Van der Mierden gaat deze samenwerking aan met de Logeerboerderij de Hollandershoeve in Reusel, Brasserie La Gare in Reusel, Restaurant de Hofstee in Bladel, Bed & Breakfast D'n Ouwe Winkel in Netersel, Bed & Breakfast Landrop in Hoogeloon en Hotel de Tipmast in Bladel. Bij deze samenwerking hebben de aanjagers Toerisme en Recreatie van het SRE het geheel ondersteund. Zij hebben onder andere gezorgd voor het professioneel in de markt zetten (met hulp van vrijetijdskennis.nl) van dit nieuwe product. Daarnaast heeft het aanjaagfonds dit project gesubsidieerd.

Uitnodiging kick-off
Graag nodigen wij u uit om naar de kick-off van Fietsen met Streken te komen. De kick off vindt op maandag 23 maart om 15.00 uur plaats in Hotel de Tipmast in Bladel. Vervolgens wordt er gezamenlijk naar Restaurant de Hofstee in Bladel gefietst waarna een spetterende opening met muzikale omlijsting plaatsvindt. En u kunt het verwachten: Wij gaan u wat streken leveren...! Bent u geĂŻnteresseerd vraag dan het informatiepakket aan bij Arianne van der Mierden telefoonnummer: 0497-369344. U kunt zich ook direct opgeven. Tevens kunt u meer informatie vinden op www.fietsenmetstreken.nl.