Gemeente Breda

Onderzoek ruimtebehoefte voor sociaal-culturele activiteiten in Ulvenhout

Vanaf 23 maart start een onderzoek naar de bestaande en toekomstige behoefte aan ruimte voor sociaal-culturele activiteiten in Ulvenhout.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving.

Vanuit het bestuur van het Ulvenhoutse gemeenschapshuis de Pekhoeve en de Dorpsraad van Ulvenhout komt het signaal dat er te weinig geschikte ruimte is voor het huisvesten van alle sociaal-culturele activiteiten van het dorp. Om een goed beeld te krijgen van de bestaande en toekomstige vraag naar voorzieningen start een onderzoek. Dit wordt in samenwerking tussen het bestuur van de Pekhoeve en de Gemeente Breda opgepakt. Vanaf 23 maart 2009 ontvangen huidige en mogelijk toekomstige gebruikers van accommodaties in Ulvenhout een schriftelijke enquête over de ruimtebehoefte. Op basis van de resultaten werkt de gemeente ontwikkelingen voor de toekomst verder uit. Er worden hiervoor verschillende scenario's opgesteld.

SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving is het onderzoeksbureau dat de opdracht van de Gemeente Breda heeft gekregen. De door SOAB opgestelde enquête is met alle betrokken besturen besproken waaronder dat van de Pekhoeve, de dorpsraad en andere accommodaties. Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties en gebruikers in (de omgeving van) Ulvenhout de enquête invullen. Bewoners die op 30 maart 2009 geen enquête hebben ontvangen en aan het onderzoek willen deelnemen, kunnen contact opnemen met SOAB adviseurs in Breda.

Breda, 11 maart 2009