Gemeente Heerenveen

Gemeenteraadsvergadering op 23 maart 2009

Op maandag 23 maart aanstaande vergadert de gemeenteraad van Heerenveen weer. Dit vindt plaats om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Crackstraat 2 te Heerenveen. Belangstellenden zijn van harte welkom op de publieke tribune. Tenslotte is het voor de inwoners van de gemeente van belang om te volgen hoe de door hen gekozen raadsleden over gemeentelijke aangelegenheden besluiten nemen.

Wie meer wil weten over wat in de komende raadsvergadering wordt behandeld, kan daarvoor terecht bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 in Heerenveen. Hier liggen de voorstellen aan de raad met bijbehorende stukken (voor zover deze openbaar zijn) ter inzage, tijdens kantooruren. De raadsvoorstellen zonder verdere stukken liggen ook ter inzage in de openbare bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein te Heerenveen en in de bibliotheek in de Expansiehal te Jubbega. Verder zijn de vergaderstukken beschikbaar via de website van de gemeente: http://www.heerenveen.nl/ (onder het menu bestuur en organisatie).
De voordeur van het gemeentehuis is om 19.30 uur open en gaat om 21.30 uur dicht. Tijdens de avondvergaderingen zijn de mensen in het gemeentehuis telefonisch bereikbaar via een speciaal telefoonnummer: 650810.

Agenda:

1. Opening
2. Vaststelling van de agenda
2a. Beëdiging van de heer M. Klijnstra tot raadslid (vacature mevrouw J. Peetsma, PvdA)
3. Mondeling vragenuur
4. Verslag van de openbare raadsvergadering van 2 maart 2009 5. Lijst ingekomen stukken
6. Verzoeken om interpellatie ex artikel 42 en inlichtingen ex artikel 44 Reglement van Orde
7. Beleid 'Perifere detailhandelsvestigingen' -PDV- 8. Meerjarenbegroting 2009 - 2012 Openbaar Scholennetwerk De Basis Heerenveen
9. Programmaplan 'Eén in dienstverlening'
10. Sportvoorzieningen en woningbouw in Nieuwehorne 11. Milieuprogramma 2008 - 2009
12. Projectbesluit voor loods Leeuwarderstraatweg 110 te Heerenveen
13. Benoeming van lid commissie Samenlevingszaken (vacature mevrouw J. Peetsma;
de PvdA-fractie draagt voor de heer J.C. Wagenaar) 14. Benoeming van lid commissie Algemene Zaken (vacature de heer J.C. Wagenaar;
de PvdA-fractie draagt voor de heer M. Klijnstra) 15. Benoeming van lid commissie Heerenveen Centrum Breed (vacature mevrouw J. Peetsma; de PvdA-fractie draagt voor de heer M. Klijnstra)

Op www.heerenveen.nl/griffie zijn vanaf nu de agenda's van It Petear en de raad weergegeven in een kaart van Heerenveen. Zo kunt u in één oogopslag zien of in It Petear of de raad iets aan de orde komt dat uw buurt raakt. Ook vindt u gemeentelijke informatie op de kaart en activiteiten van plaatselijk belangen en wijkcomités.

Afbeelding 1