Gemeente Enschede

`Samen Werken aan Enschede'

Huis-aan-huis krant

De lente van 2009 is begonnen! Knoppen komen tot bloei......

In de week van 23 maart t/m 27 maart verschijnt in Enschede de krant `Samen werken aan Enschede'. Deze krant gaat over `samen werken aan onze stad'. Belicht worden de drie hoofdpunten waar Enschede de komende jaren de schouders onder zet: Enschede werkt, Stad Enschede en Ons Enschede.

"In voorgaande jaren is er in Enschede al veel geplant en is er in 2008 al veel tot bloei gekomen, om het maar even bij het voorjaar te houden. Maar dat houdt niet in dat we zomaar achterover kunnen gaan zitten. Integendeel. Onduidelijk is nog hoe ver de kredietcrisis exact doorwerkt, wat de gevolgen zijn voor de Twentse economie en het leven van alledag. Maar onze aanpak is erop gericht ontwikkelingen op tijd te herkennen en waar dat kan snel bij te sturen. Het uitgangspunt blijft een goede samenwerking tussen overheid, burgers, ondernemers, scholen, universiteit en andere instellingen. Wij als gemeenten kijken wat we kunnen doen om het tij te keren. Als we elkaar vasthouden komen we een heel eind. Als we vertrouwen hebben in de toekomst, komen we een heel eind. Samen met u werken we aan Enschede. Een stad waar iedereen zichzelf kan zijn en de kans krijgt zich te ontplooien", aldus den Oudsten.

Enschede werkt!
Hier leest u meer over diverse succesvolle projecten; het KPN project waar werkzoekenden aan de slag gaan door af en toe eens out of the box te denken, het activeringscentrum Power, waar de `eigen kracht' van de mensen centraal staat. Het project Boswinkel-Oost waar participatie een grote rol speelt. Het project Onderste Boven om mensen die geen werk hebben weer in beweging te krijgen. Of lees meer over de terugkeerplaatsen, het inburgerings- en staatsexamen, hoe Enschede slim meebeweegt met het verkeersaanbod, het Ondernemersloket, Werkplein Enschede of het Loes loket.

Stad Enschede
2008 was ook een bijzonder jaar voor Enschede met de oplevering van een groot aantal en bijzondere (bouw)projecten. Lees meer over de diverse evenementen die voor 2009 gepland zijn of meer over de Enschede Marathon van 26 april 2009, dat ruim 100.000 mensen in beweging brengt.

Ons Enschede
In deze rubriek leest u meer over hoe brandweer Enschede samen met u werkt aan de veiligheid, hoe u de stad op een andere manier kunt ontdekken: ga op pad en ontdek de stad op één van de beleef- en beweegpaden. Maar ook over het feit hoeveel actieve verenigingen en burgers Enschede heeft en hoe trots we daar op zijn. Tot slot meer over het Enschedese puttertje; hoe we samen werken aan een duurzaam Enschede. De gemeente maakt de stad niet in haar eentje. Samen moeten we het doen in `Ons Enschede'!

Meer informatie
De krant wordt huis-aan-huis in heel Enschede verspreid. Heeft u de krant niet ontvangen, dan ligt er een exemplaar voor u klaar in het Stadhuis, het Stadskantoor, Werkplein Enschede of één van de Servicecentra. Klik hier voor de digitale versie.

Geplaatst: 16 maart 2009.

16 maart 2009