Gemeente Spijkenisse


Schoon-Schip-Trein Groenewoud

13 maart 2009


Van 23 tot en met 28 maart 2009 wordt de wijk Groenewoud bezocht door de Schoon-Schip-Trein. Dan wordt in de wijk aandacht besteed aan het schoonmaken en opknappen van de wijk.

In de wijk worden diverse acties uitgevoerd, zoals het grondig vegen van de straten, onkruid verwijderen, aandacht voor bebording in de wijk, inspecteren en/of repareren van speelplaatsen en straatmeubilair.

Zaterdag 28 maart van 08.00 tot 12.00 uur wordt in de wijk tuin- en schuurafval opgehaald. Het gaat om het aanbieden van grofvuil. Het afval moet worden aangeboden aan een voor voertuigen bereikbare straatkant.

De gemeente Spijkenisse heeft er voor gekozen de komende jaren iedere wijk bij toerbeurt intensief schoon te maken en op te knappen. Dit als vervolg op eerdere acties zoals Schoon Schip, Schoonste Stad van Nederland en het Gemeentelijk Aanvalsplan Zwerfafval. In 16 tot 18 maanden wordt beurtelings in alle wijken van Spijkenisse aandacht besteed aan het schoonmaken en opknappen van een wijk.

Het project `Schoon-Schip-Trein' is een samenwerkingsverband van de gemeente met woningcorporaties, bewonersorganisaties, bewoners, wijkgroepen, scholen, Reinis, politie en diverse projecten.

Al eerder startte de gemeente de campagne Spijkenisse, dat ben jij! Hiermee wil de gemeente bewoners er op attent maken dat een schone, hele en veilige stad alleen kan bestaan door betrokkenheid van bewoners.

Schema werkzaamheden Schoon-Schip-Trein
We verzoeken u de auto niet in de straat te parkeren als de straat grondig wordt schoongemaakt volgens onderstaand schema. In de straten wordt het ook nog met borden aangegeven.

Maandag 23 maart 2009
Gedeelte op en tussen Eikenlaan - De Olmen - Abelenstraat - Beukenlaan

Dinsdag 24 maart 2009
Gedeelte op en tussen Lindenstraat - Hazelaarstraat - Schenkelweg - Eikenlaan

Woensdag 25 maart 2009
Gedeelte op en tussenHazelaarstraat - Abelenstraat - De Olmen - Eikenlaan - Hulstrand -Heemraadlaan - Schenkelweg

Donderdag 26 maart 2009
Gedeelte op en tussen Hekelingseweg - sloot tussen Groenewoud en Gildenwijk - Schenkelweg - Eikenlaan

Vrijdag 27 maart 2009
Gedeelte op en tussenEikenlaan - Lindenstraat -Hazelaarstraat - Beukenlaan

Zaterdag 28 maart 2009
08.00 - 12.00 uur: o phalen grof vuil , aan te bieden aan een voor voertuigen bereikbare straatkant

De medewerkers van de Schoon-Schip-Trein zijn herkenbaar aan hun gele hesjes. U kunt hen natuurlijk altijd aanspreken voor informatie of suggesties.

Wij rekenen op uw medewerking!