Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Maart

* | 23 maart: symposium www.wijbouweneenwijk.nl

23 maart: symposium www.wijbouweneenwijk.nl

Er zijn nog plekken beschikbaar. U kunt zich nog opgeven.

Maandag 23 maart 2009 organiseert de gemeente Smallingerland in Schouwburg De Lawei in Drachten een symposium over www.wijbouweneenwijk.nl. Op deze website riep de gemeente de hele wereld op om mee te werken aan het ontwerpen van een nieuwe woonwijk in het dorp Opeinde.

Geinteresseerden kunnen zich nog opgeven door een e-mail te sturen naar info@wijbouweneenwijk.nl of door te bellen met de afdeling communicatie van de gemeente: 0512-581234.

Tijdens het symposium geven de sprekers hun visie op onderwerpen die op www.wijbouweneenwijk.nl aan de orde komen, zoals duurzaamheid, inrichting van het landschap innovatie en e-participatie. Daarnaast geven de sprekers een reactie op ideeën die door de webcommunity zijn ingebracht.

Programma:

10.00 uur: Ontvangst in het restaurant van de Lawei

10.30 uur: Welkom en introductie sprekers door dagvoorzitter Paul Lansen, hoofd communicatie, gemeente Smallingerland

10.40 uur: Inleiding door Nieske Ketelaar, wethouder gemeente Smallingerland

11.00 uur: Bouwe de Boer, energiecoördinator Provincie Fryslân

11.30 uur: Adjiedj Bakas, trendwatcher en schrijver van diverse boeken over maatschappelijke, culturele, economische, technologische en spirituele trends.

12.30 uur: Lunchbuffet en ontmoetingsplein in het restaurant van de Lawei

13.30 uur: Yvonne Bleize, directeur Cartesius Instituut in Leeuwarden.

Het Cartesius Instituut onderzoekt en ontwikkelt nieuwe producten en diensten op het gebied van Energie, Water en Ruimtelijke Kwaliteit.

14.00 uur: Thomas Rau, algemeen directeur RAU architecten. Duurzaamheid staat voorop in de projecten van RAU. Het bureau ontwierp onder meer het energieneutrale hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist en gaf daarmee duurzaam bouwen in Nederland een herkenbaar gezicht.

15.00 uur: Afsluiting door Fred Veenstra, wethouder gemeente Smallingerland

15.20 uur: Napraten met een hapje en drankje in theatercafé 'Hopper'