Gemeente Overbetuwe


Militaire oefening

---

In de periode 23 maart t/m 11 april houdt de Koninklijke Landmacht de geplande oefening âUruzgan Integration 13â. Zij doen dit ter voorbereiding op de uitzending naar Afghanistan. De oefening vindt plaats in de vierhoek die begrensd wordt door de gemeenten Wezep-Nijmegen-Utrecht-Huizen. Deze oefening vond hier al eerder plaats in dezelfde vorm.

Zoveel mogelijk op militair oefenterrein

Er zullen voortdurend konvooi verplaatsingen plaats vinden. De verplaatsingen gaan allemaal over de openbare weg en onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee. Steden en dorpen zullen zoveel mogelijk worden gemeden. Bij een aantal verplaatsingen is helikopter begeleiding niet uitgesloten. Het kan ook voorkomen dat er bij enkele acties jachtvliegtuigen worden ingezet. Hoewel gebruik wordt gemaakt van het oefengebied met de openbare wegen, zullen de acties tijdens de oefening zich zoveel mogelijk afspelen op militaire oefenterreinen.

Contact

De Koninklijke Landmacht doet er alles aan om hinder of overlast te voorkomen. Voor eventuele klachten over de bovengenoemde oefening kunt u contact opnemen met de adjudant, W. Lucassen terreinopzichter van het Regionaal Militair Commando West, telefoon: 06-20003598.