Gemeente Loenen aan de Vecht


Reiniging en inspectie riolering - in een gedeelte van Loenen

Op maandag 23 maart 2009 begint rioolreinigingsbedrijf vanderValk+deGroot uit Poeldijk in opdracht van de gemeente enkele delen van het rioolstelsel te reinigen en te inspecteren in Loenen aan de Vecht.

De bewoners van de adressen in de straat waar de riolering gereinigd en geïnspecteerd gaat worden, hebben een brief ontvangen. De straten liggen in een deel van Nigtevecht-zuid, Loenen-zuid en de Raadhuislaan in Vreeland, zie figuur.

Figuur_reiniging en inspectie 2009.jpg

De duur van het reinigen wordt geschat op 10-15 werkdagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Gelijktijdig worden diverse rioolstrengen geïnspecteerd met een videocamera om zo eventuele gebreken aan het rioolstelsel op te sporen.

De werkzaamheden zullen tussen 's morgens 07.00 en 's avonds 19.00 uur plaatsvinden. Het bedrijf is te herkennen aan de gele tankwagens samen

met een grijze inspectiebus.

Afhankelijk van de ligging en diameter van de rioolbuizen kan het reinigen enige stankoverlast in en om uw pand veroorzaken. Indien u onze auto's in uw straat

signaleert raden wij u aan alle rioolafvoeren in huis af te sluiten met bijbehorende (keuken/bad)stoppen en de deksel van het toilet te sluiten en te verzwaren met een emmer water. In verband met de inspectiewerkzaamheden verzoeken wij u het

lozen van (vuil)water op het riool tot een minimum te beperken.

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, verzoeken wij u in genoemde periode de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels van ca. 60 cm) in de straten, parkeerhavens en paden zoveel als mogelijk vrij te houden van auto's en/of andere obstakels. Tijdens de uitvoering worden de deksels van de inspectieputten in de rijbaan en/of het trottoir tijdelijk geopend. Attendeer (uw) kinderen op dit gevaar.

Indien u vragen heeft of overlast ondervindt als gevolg van deze werkzaamheden, kunt u op werkdagen tussen 12.00 en 13.00 uur, contact opnemen met de heer W.P. van den Blink van de gemeente Loenen op telefoonnummer 06-40634487 of met de heer Berendse van rioolreinigingsbedrijf vanderValk+deGroot op telefoonnummer 0174-247474.