Politie Brabant Zuid-Oost

Maandag in Bureau Brabant: overvallen in Gestel op C1000 en Lidl

Eindhoven Gestel, 19-03-2009 o Op 8 november 2008 werd de C1000-supermarkt aan het Kastelenplein in Eindhoven overvallen. Ruim een maand later, op 24 december, de Lidl-supermarkt aan de Karel de Grotelaan. Bureau Brabant besteedt maandag 23 maart a.s. aandacht aan deze twee gewapende overvallen.

Gewapende overval C1000 Kastelenplein
Zaterdagochtend 8 november 2008. Vroeg in de ochtend omstreeks 05.55 uur worden zes medewerkers van de C1000 aan het Kastelenplein in Eindhoven bedreigd door vier overvallers met een vuurwapen en een mes. Na de overvalmelding komt de politie zeer snel ter plaatse waardoor de daders de inhoud van de kluis moeten achterlaten. De politie heeft ondertussen drie verdachten kunnen aanhouden. Het onderzoek naar de vierde verdachte is nog in volle gang.

Gewapende overval Lidl Karel de Grotelaan
Vrijdag 24 december 19.00 uur. Het is kerstavond en de Lidl-supermarkt aan de Karel de Grotelaan is al gesloten voor publiek. Zeven aanwezige personeelsleden zijn nog aanwezig. Tijdens het verlaten van de winkel dringen twee mannen binnen. Eén van hen draagt een steekwapen bij zich. Daarmee bedreigt hij het personeel en dwingt hen de kluis te openen. Daaruit nemen de daders een onbekend geldbedrag mee en vluchten vervolgens de winkel uit. De politie heeft een verdachte in deze zaak al kunnen aanhouden en is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Camerabeelden, vluchtroute en signalement
In de uitzending worden de vluchtroutes en de omgeving van beide overvallen belicht. Tevens komen de signalementen van beide daders uitgebreid aan bod en worden de camerabeelden van beide overvallen getoond.

Politie komt graag in contact met getuigen
De politie komt graag in contact met getuigen. In februari van dit jaar zijn al diverse aanhoudingen in dit onderzoek verricht. Extra getuigenverklaringen kunnen leiden naar arrestaties van deze twee verdachten. Heeft u meer informatie? Meld u dan bij Bureau Brabant via 0800 - 025 025 5. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 23 maart om 18.00 uur en wordt ieder uur herhaald. De laatste uitzending is dinsdag 24 maart om 17.00 uur. U kunt deze uitzending vanaf dinsdag 24 maart ook bekijken via www.bureaubrabant.nl