Gemeente Almere

Werkzaamheden verkeerslichten busbaan Almere Stad en Haven

19-03-2009

Connexxion-bus Maandag 23 maart en dinsdag 24 maart vervangt de gemeente Almere de verkeerslichten op het busbaantraject Sportpark Fanny Blankers-Koen. Op woensdag 25 maart worden de verkeerslichten op het kruispunt van busbaantraject Stedendreef - Havendreef - Hollandsedreef vervangen.

Traject Sportpark Fanny Blankers-Koen
Op 23 en 24 maart worden de busbaankruispunten Marathonlaan en Atletiekpad aangepakt. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat de verkeerslichten buiten werking zijn (zelfs één knipperend licht is dan niet mogelijk). Borden met de tekst `LET OP VERKEERSREGELINSTALLATIE BUITEN WERKING' waarschuwen de weggebruikers voor de afwijkende situatie.

Traject Stedendreef - Havendreef - Hollandsedreef De werkzaamheden aan de Havendreef beginnen op 25 maart na 19.00 uur en duren tot uiterlijk 6.00 uur de volgende ochtend. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat de verkeerslichten tijdelijk gaan knipperen of worden gedoofd. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Door middel van de bekende gele borden zal het verkeer minimale hinder ondervinden en veilig over de kruispunten worden geloodst. Zonodig worden verkeersregelaars ingezet.

Doorstroming verkeer
De vervangingen van de verkeerslichten zijn noodzakelijk om ook in de toekomst te zorgen voor een goede doorstroming op de Havendreef. Door het toepassen van nieuwere regeltechnieken kan beter worden ingespeeld op wisselende verkeerssituaties. Dit zorgt voor een betere verdeling van de beschikbare tijd voor `groen licht'.