Provincie Noord-Holland

Datum

19-3-2009

Onderwerp

Statenleden vergaderen, ontvangen burgers en gaan op werkbezoek

Rienk van der Veen

Maandag 23 maart 2009 wordt voor de leden van een drietal statencommissies een drukke dag.

De commissie Water, Agrarische Zaken, Milieu, Economie en Natuur WAMEN vergadert onder andere over het onderwerp natuurontwikkeling en waterberging Horstermeer. Een bewonersdeputatie uit Horstermeer heeft aangekondigd de behandeling van dit punt te zullen bijwonen en te willen inspreken. Op de agenda van de commissie ook het voorstel van GS aan de Staten om het Reglement voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier te wijzigen. De wijziging leidt ertoe dat de bewoners van Amsterdam-Noord met ingang van 1 januari 2009 alleen aan de gemeente Amsterdam voor het wegenonderhoud moeten betalen. Tot die datum betaalde men behalve aan de gemeente ook aan het Hoogheemraadschap.

De commissie Wegen, Verkeer en Vervoer WVV begint haar vergadering om 13.30 uur. Op de agenda onder meer een presentatie gewijd aan veiligheid, beheer en onderhoud en de op korte termijn te treffen verbetermaatregelen voor de Zuidtangent.

De commissie Sociale Infrastructuur SI houdt haar vergadering buiten de deur. Zij komt om 18.00 uur bijeen, maar de commissieleden treffen elkaar al eerder. Vanaf 13.00 uur zijn zij namelijk op werkbezoek. Eerst is er een ontvangst op het Hembrugterrein, het complex dat als munitiefabriek ooit letterlijk en figuurlijk in het hart van de stelling van Amsterdam lag. Voor het historische gebouwencomplex op het terrein wordt naar nieuwe bestemmingen en gebruiksmogelijkheden gezocht. Nieuw Hembrug is een gebiedsontwikkeling van internationale allure, een locatie bij uitstek geschikt voor creatieve en economische activiteiten.

Vervolgens wordt de commissie ontvangen in Sugarcity, een van de suikersilos van de voormalige suikerfabriek in Halfweg. Presentaties door medewerkers van de provincie Noord-Holland, directeur Luigi Prins van Cobraspen en architect Jos van Elsdonk van Soeters & Van Eldonk informeren de commissieleden over de restauratie en herbestemming van het industrieel CSM-erfgoed. Een korte rondleiding over het terrein besluit het programma.

Op de vergaderagenda onder andere een toelichting op de opzet voor het onderzoek dat de Algemene Rekenkamer gaat instellen naar de wachtlijsten jeugdzorg in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en de definitieve voordracht aan de Staten om de gemeente Haarlem een bedrag van ruim vier miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanpassing van het Pim Mulierstadion.

Commissie Water, Agrarische zaken, Milieu, Economie en Natuur

Aanvang: 9.30 uur

Plaats: provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem

Voorzitter: Lars Wieringa

Commissiegriffier: Monique de Zwart

Volledige agenda + stukken vindt u hier.

Commissie Wegen, Verkeer en Vervoer

Aanvang 13.30 uur

Plaats : provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem

Voorzitter: Nel Eelman-van t Veer

Commissiegriffier Marjo Spoor

Volledige agenda + stukken vindt u hier.

Commissie Sociale Infrastructuur

Aanvang 18.00 uur

Plaats: Sugarcity, een van de suikersilos van de

voormalige suikerfabriek aan de

Haarlemmerstraatweg 7 in Halfweg

Voorzitter: Louise Smits

Commissiegriffier: Gerda Beeksma

Volledige agenda + stukken vindt u hier.