Rechtbank Breda


Bijwonen behandeling zaak rookverbod Breda

Breda, 20 maart 2009 - Op maandag 23 maart a.s. om 14.00 uur vindt bij de rechtbank Breda de inhoudelijke behandeling plaats in de strafzaak rond café Victoria in Breda, verdacht van overtreding van het rookverbod in de horeca.

De zitting is in beginsel openbaar. Publiek en pers dienen er echter rekening mee te houden dat het aantal plaatsen in de zittingszaal en op de publieke tribune beperkt is.

In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal wordt alle pers (dus ook schrijvende pers) verzocht zich vooraf aan te melden. We ontvangen die aanmeldingen graag uiterlijk a.s. maandag om 10.00 uur. Pers die zich heeft aangemeld, krijgt toegang tot de zittingszaal voor zover het aantal beschikbare plaatsen dit toelaat.

Publiek hoeft zich niet aan te melden. Ook hier geldt dat men wordt toegelaten voor zover er plaats is.

Filmopnamen zijn mogelijk van de opkomst van de rechtbank, de voordracht van de tenlastelegging, het requisitoir en (met toestemming van de advocaat) van het pleidooi. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal bij meerdere aanmeldingen voor opnamen een poolregeling moeten worden afgesproken.

Het maken van foto's is alleen mogelijk bij aanvang van de zitting.

Er mogen geen opnamen worden gemaakt van het publiek in de zittingszaal.

Uiteraard kan de rechter te allen tijde in het kader van een ordelijk verloop van de zitting beslissen van het bovenstaande af te wijken.

In het publieke gedeelte van het gebouw is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden.

Meer informatie en aanmeldingen: rechtbank Breda, Communicatie, Eefje van den Broek of Irene Verspeek, tel. 076-5311797, e-mail communicatie.breda@rechtspraak.nl.

Zie voor de regels t.a.v. media in gerechten ook de Persrichtlijn gerechten 2003.

Einde bericht

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 20 maart 2009 Naar boven