SDU uitgevers


23 maart 2009
Sdu E-Grant conformeert zich aan nieuwe GEMMA standaard Intentieverklaring EGEM i-teams getekend

Sdu E-Grant heeft zich als een van de eerste e-formulierenleveranciers geconformeerd aan de nieuwe GEMMA Standaard voor e-formulieren. De huidige e-Formulierenvoorziening van EGEM i-teams zal per 1 januari 2010 stoppen. Dat betekent dat veel gemeenten op zoek moeten naar een nieuwe oplossing voor hun e-formulieren. Om gemeenten te ondersteunen bij het selecteren van een nieuwe oplossing, heeft EGEM i-teams inhoudelijke specificaties ontwikkeld, de zogenaamde GEMMA e-Formulier specificaties. De GEMMA standaard moet er voor zorgen dat e-formulieren op landelijk niveau op een eenduidige wijze worden aangeboden. Daarnaast vergemakkelijkt de StUF berichtenstandaard de uitwisseling van gegevens van de e-formulieren naar achterliggende systemen. Sdu E-Grant past deze standaarden toe op haar VIND E-Formulieren.

Tijdens het event 'De markt voor eFormulieren' dat op 12 maart in Rotterdam plaats vond, is een geslaagde stap gezet op weg naar een nieuwe fase in het gebruik van elektronische formulieren voor gemeenten. Tijdens dit event waren alle belangrijke spelers in het elektronische formulieren veld aanwezig. Gemeenten, leveranciers en andere partijen. Tijdens het evenement waar ruim honderd aanwezigen waren, hebben negen marktpartijen, waaronder Sdu E-Grant een intentieverklaring getekend om de standaard aan te bieden. EGEM i-teams zal ook op lange termijn zorgdragen voor het onderhouden van deze nieuwe standaard.
Met VIND E-Formulieren beschikken gemeenten direct over ruim 50 veel gebruikte e-formulieren die door Sdu worden onderhouden. Gebruikers kunnen zelf de e-formulieren aanpassen, maar ook nieuwe e-formulieren maken zonder dat zij beschikken over programmeerkennis. Of e-formulieren onderling delen met andere VIND E-Formulieren gebruikers. De e-formulieren kunnen gekoppeld worden met DigiD, Ogone en het eigen midoffice of DMS systeem. De VIND E-Formulieren voldoen aan de GEMMA e-Formulier specificaties.
Karin Mun, Productmanager, tel. 070-378 09 17 of k.mun@sdu.nl. Voor meer informatie over VIND E-Formulieren kunt u terecht op www.sdu-egrant.nl.

* Binnen TYP03 werken met Sdu content nu nog eenvoudiger