Gemeente Assen


Gemeentesecretaris Assen naar Saba

Assen, 23 maart 2009

Bernard Mencke, gemeentesecretaris van de gemeente Assen, gaat volgende week naar Saba om de gemeentelijke organisatie op het eiland door te lichten en een advies te geven over de inrichting van de nieuwe organisatie vanaf 2010.

Saba, het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Antillen, krijgt in 2010 de status van 'bijzondere gemeente' van Nederland. De gemeente valt dan rechtstreeks onder het Rijk en heeft meer taken dan een reguliere gemeente. Ook bijvoorbeeld het vliegveld, de zeehaven en de polikliniek vallen onder het gemeentebestuur. De huidige bestuurlijke organisatie wordt momenteel in kaart gebracht en interne processen en procedures worden doorgelicht. Bernard Mencke zal daartoe volgende week veel gesprekken voeren en aan het eind van de week zijn bevindingen en adviezen presenteren aan het eilandbestuur.

De commissaris voor Bonaire, Saba en St. Eustatius Henk Kamp heeft het verzoek om een gemeentesecretaris uit Nederland af te vaardigen neergelegd bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De VNG en de Vereniging van Gemeentesecretarissen hebben Mencke hiervoor gevraagd.