Gemeente Soest

.

School: bekijk het eens anders

23 maart

Wethouder Lemmen en de leerplichtambtenaren van de gemeente Soest hebben tijdens de dag van de leerplicht, afgelopen donderdag 19 maart, het Griftland College en de Tweede Van der Huchtschool in Soest en De Startbaan in Soesterberg bezocht.

De kinderen van groep 8 van de Tweede Van der Huchtschool hadden zich goed voorbereid door zelf na te denken wat hun positieve ervaringen zijn met school.

Dit in verband met het thema van deze dag, `School...bekijk het eens anders'. Zij hadden zelf posters gemaakt met kreten waarom zij school belangrijk vinden, zoals `Door gym blijf ik gezond', `Door talen kan ik met de wereld spreken', `Zonder klas geen klassenfeest', `Zonder school geen kans op een leuke baan'. Ook hadden zij nagedacht over vragen die zij aan de wethouder en de leerplichtambtenaren wilden stellen.

Op deze manier aandacht besteden aan en voorlichting geven over de leerplicht maakt kinderen bewuster van het recht dat zij hebben op onderwijs en het laat ze ook nadenken over hun eigen gedrag.

Met het klavertje vier dat de kinderen meekregen werd het positieve karakter van dit bezoek nog extra benadrukt, want met scholing meer kans op geluk.

School bekijk het eens anders

Wethouder Lemmen deelt klavertjes vier uit bij de brugklassers van het Griftland College

Groep 8 van de Tweede van der Huchtschool

Ook bij groep 8 van de Tweede Van der Huchtschool vielen de klavertjes in goede aarde.