Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 23-03-2009

Autokraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart twee mannen aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 00.15 uur naar de politie omdat men zag dat twee mannen met een koffer aan het slepen waren. De mannen gingen een woning aan de Hondsrug binnen. Tijdens een onderzoekje in de omgeving troffen de agenten de twee mannen aan. Al snel bleek dat de mannen, 37 en 42 jaar beiden uit Utrecht, in het bezit waren van goederen die niet van hen waren.

In de buurt werd een auto aangetroffen waarvan de deur was opengebroken. Uiteindelijk werden beiden mannen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vernieling

UTRECHT Op de Boerhavelaan heeft de politie zondagavond twee jongens aangehouden omdat zij een auto hadden vernield.

Omstreeks 23.10 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens op het Oppenheimplein een auto aan het vernielen waren. De jongens zouden inmiddels zijn weggelopen in de richting van de Thorbeckelaan. Op de Boerhavelaan zagen agenten twee jongens lopen die aan de opgegeven signalementen voldeden. De jongens, beiden 15 jaar uit Utrecht en Maarsbergen, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende het tweetal de vernieling gepleegd te hebben.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond op zondagmiddag een aanrijding tussen een snorfietser en een auto plaats. Hierbij raakte een jongen gewond.

De politie kreeg rond 16.30 uur de melding dat twee partijen van een aanrijding op de eerste hulp van het Diaconessenzieken zouden zitten. Ter plaatse troffen agenten een 49-jarige man uit Utrecht en twee jongens van 14 en 16 jaar oud, uit Utrecht en Vleuten aan. De 14-jarige jongen was gewond geraakt toen de 49-jarige man met zijn auto over de Vleutenseweg reed en ter hoogte van de J.P Coenstraat wilde afslaan en de snorfietser niet zag. Hierdoor kwam de snorfietsbestuurder ten val. De 14-jarige passagier liep verwondingen op aan zijn gezicht en been.

Jongens stelen fiets

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een man twee jongens vasthield op de Hindersteinlaan. Ter plaatse troffen agenten een man met twee jongens aan. De man had de jongens vastgepakt omdat zij op de gestolen fiets van zijn zoontje reden. De verdachten, 11 en 13 jaar oud uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werden de ouders ingelicht.

Steekincident

UTRECHT Op de Gloriantdreef vond zondagmiddag een steekincident plaats waarbij een man twee maal in zijn rug geraakt was.

Rond 15.20 uur kreeg de politie een melding dat een man gestoken was door een andere man voor een horecagelegenheid aan de Gloriantdreef. Ter plaatse troffen agenten op de Kassiadreef een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. Hij was tot twee maal toe in zijn rug gestoken door een 26-jarige man uit Utrecht. De twee hadden onenigheid, waarop de 26-jarige Utrechter gestoken had. De verdachte was er inmiddels vandoor gegaan. Hij kon later op het Zebraspoor in Maarssenbroek worden aangehouden.

Trambestuurder beledigd

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij een trambestuurder had beledigd en bespuugd.

Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie een melding dat een trambestuurder beledigd en bespuugd was door een passagier. Ter hoogte van de Kanaalstraat was de verdachte door medewerkers van het trambedrijf staande gehouden. De politie heeft de 31-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.