Politie Drenthe

Maandag

Assen, 23-03-2009

Auto over de kop

ASSEN Zondagmiddag heeft er op de Europaweg-west een ongeval plaats gevonden. Een 26-jarige automobilist uit Assen reed over de Europaweg-west in de richting van de Balkenweg toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor. Hierop sloeg te auto enkele malen over de kop en kwam via de middenberm op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand. De man is met lichte verwondingen overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. Eén van de drie andere inzittenden, een 19-jarige man uit Assen, is eveneens met licht letsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis. De andere twee inzittenden hadden geen verwondingen. (09-020826)

Beschonken bromfietser aangehouden

EMMEN Een 26-jarige uit Emmen is zondagmiddag op de Splitting aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol op zijn scooter. Bij de ademanalyse blies hij 590 ug/l (1,4 promille). De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-020845)

Alcomobilist aangehouden

EMMEN Zondagavond is een 59-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd op de Statenweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse blies de man 510 ug/l (1,2 promille). De man is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-020887)

Mannen aangehouden voor vernieling

NORG Zondagmiddag zijn een 34-jarige man uit Norg, een 38-jarige man uit Norg en een 16-jarige jongen uit Oosterwolde aangehouden voor vernieling. De mannen hadden enkele ruiten vernield in een pand aan de Donderseweg. De mannen zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-020850)

Man aangehouden voor bedreiging politieagent

ASSEN Een 30-jarige man uit Assen is zondagavond op de Pelikaanstraat aangehouden. De man werd staande gehouden voor een verkeerscontrole. Hierop werd de man boos en bedreigde een politieagent. De man, welke onder invloed van alcohol was, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-020875)

Aanhouding huiselijk geweld

RODEN - Een 43-jarige man uit Roden is zondagavond aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou eerder die avond zijn vriendin en stiefdochter hebben geslagen en getrapt. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (09-020877)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.