Gemeente Elburg


WMO raad
Gemeente
Elburg

Verslag gehouden vergadering

Datum: 2 maart 2009
Afwezig met kennisgeving:

- Lex van Groningen


1. Opening:

De voorzitter opent om 17.30 uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom in het bijzonder de gasten van vanavond. De heren v.d. Schaaf, Kaman en Gerritsen. Tijdens de vergadering maken we kennis met Mevr. Marjon de Rooy, als opvolgster van Mevr. Margreeth de Haas bij de Stichting Wiel.


2. Lezing Hr. v.d. Schaaf "Subsidiebeleid"

De Hr. v.d. Schaaf geeft een duidelijke uiteenzetting over het nieuw subsidiebeleid. o de inhoud van het project
o de 4 pijlers van de subsidieverstrekking o de onderlinge samenhang
o de kernpunten
Tijdens de presentatie worden vragen en/of opmerkingen n.a.v. de Nota Subsidiebeleid 2009 van de gemeente Elburg gesteld en naar ieders tevredenheid beantwoord.


3. Mededelingen:

o De secretaris en Lex van Groningen waren op 28 februari aanwezig bij de start van het Sociaal Café.
o Verzoek van de secretaris om de ontvangen e-mail op de juiste wijze te interpreteren en te beantwoorden.


4. Ontvangen post:

o Stichting Wiel, uitnodiging voor een symposium t.g.v. het afscheid van Mevr. M. de Haas op 1 april in 't Huiken.
o Zorgbelang Gelderland, uitnodiging werkconferentie op 2 april in het Provinciehuis te Arnhem. Onderwerp: Leerlingenvervoer


5. Vast stellen agenda:

Punt 11 wordt Breed Overleg.


6. Verslag vorige vergadering:

Typefout in bijlage is gecorrigeerd.


7. Vacatures:

Vacatures ontstaan t.z.t. voor de plaatsen van Mellanie van Doleweerd, Lex van Groningen. Dit punt wordt verplaatst naar de agenda van april. Gert Gerritsen neemt met Lex van Groningen contact op om te bekijken of en wanneer de vacature van Jaap Prins kan worden ingevuld.


8. Regiegroepen:
Het deelnemen aan de regiegroepen door Henk Visch en Wim v.d. Worp is vanuit het verleden zo gegroeid, respectievelijk vanuit het gehandicaptenberaad en de seniorenraad. Besloten wordt dat
---




deze situatie zo blijft maar dat in de toekomst leden van de wmo-raad geen zitting hebben in de regiegroepen. Natuurlijk kan in de vergaderingen van de regiegroepen worden meegeluisterd, de vergaderingen zijn immers openbaar. De leden van de wmo-raad die nu zitting hebben in een of meerdere regiegroepen worden verzocht het verslag van de regiegroep te sturen naar de secretaris.


9. Matrix prestatievelden:

Het onderwerp "Prestatievelden" wordt van de agenda's geschrapt. Met de omschrijving van de prestatievelden in het achterhoofd zullen de komende tijd diverse adviezen moeten worden uitgebracht. De "Verkennende Notitie Prestatievelden" is hierbij een goede leidraad. In de lijst "Bewaking van adviezen wmo-raad" is de kolom "Actie wmo-leden" nu ingevuld.


10. Planning 2009, indeling werkgroepen:

Tijdens de vergadering worden de onderwerpen van de Planning 2009 bekeken en vastgelegd welk team welk onderwerp met de betreffende ambtenaar zal bespreken. De volgende werkgroepen zijn nu samengesteld:

1. Cor Pieters en Bert van Apeldoorn,
2. Gerrit Magré en Wim v.d. Worp
3. Henk Visch, Peter v.d. Burg en Lex van Groningen
4. Mellanie van Doleweerd en Cor Pieters


11. Het Breed Overleg:

De tijd dringt voor het versturen van de uitnodiging. De inventarisatie voor het samenstellen van een adressenbestand heeft niet dat opgeleverd wat verwacht werd. De secretaris zal dit in overleg met Gert Gerritsen zo snel mogelijk afronden. De vz schrijft een persbericht en de uitnodiging komt op de gemeentepagina.


12. Rondvraag:

a. Wim v.d. Worp: Alle 55 plussers in de gemeente Elburg krijgen een uitnodiging voor een bijeenkomst in een van de kernen. Het doel is nieuwe leden voor de seniorenraad te krijgen. b. Bert v. Apeldoorn: Naar aanleiding van bijeenkomst "Wet en regelgeving". Enquêteformulieren zijn digitaal oproepbaar maar moeten, voor invulling, wel eerst worden geprint. Verzoek is om het mogelijk te maken formulieren digitaal in te kunnen vullen. c. Peter v.d. Burg: Er is nog steeds geen bevredigend antwoord met betrekking tot het besteden van de wmo gelden. Vz gaat met de betreffende ambtenaar in gesprek. d. Henk Visch naar aanleiding van gesprek met Maaike Renne.
1. Aanbesteding Hulp bij het huishouden. Q-consult gaat, indien het college hiermee akkoord gaat, begeleiding doen.
2. Klanttevredenheidsonderzoek, een goede respons, meer dan 25 % heeft gereageerd.
3. Regiotaxi, nog geen reactie van leden wmo-raad. Maaike Renne zal informeren naar de wachttijd van de chauffeur bij de klant.
4. Indexering Hulp bij het huishouden, voorstel bij B&W is aangenomen om de uurprijs te verhogen met 2.73 %, zorgleverancier is geïnformeerd.
5. PGB controle, gemeente Elburg controleert steekproefsgewijs en boven 2500.00.
6. Elisabeth Rot gaat vertrekken.

10. Sluiting:

Geen punten meer aan de orde zijnde sluit de vz deze lange vergadering onder dankzegging voor de aanwezigheid en de inbreng.

Joop Wierts
Secretaris


---