Gemeente Middelburg

Wijkbewoners kiezen kunst!

De gemeente Middelburg wil in zes wijken van de stad nieuwe kunstwerken realiseren. In de openbare ruimte moet vernieuwende kunst van hoge kwaliteit komen, in samenwerking met de buurtbewoners. Dit jaar presenteert de Stichting Beeldende Kunst Middelburg aan de bewoners van Mortiere, Middelburg Zuid en Sint Laurens speciaal voor hen ontworpen nieuwe schetsen voor een kunstwerk in de wijk.

In 2008 kozen de inwoners van Klarenbeek, Veersepoort en Nieuw Middelburg hun favoriete ontwerpen van vooraanstaande kunstenaars. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de daadwerkelijke realisatie van de gekozen werken in die wijken.
Vorig jaar zijn de wensen van de bewoners geïnventariseerd. Bij de ideeën die op deze manier zijn verzameld, heeft de commissie kunst in de openbare ruimte van Middelburg passende kunstenaars gezocht.

Buurtbewoners van de Mortiere, Middelburg Zuid en Sint Laurens kunnen nu hun favoriete werk voor hun wijk uitkiezen. Alle ontwerpen worden tot en met 5 april gepresenteerd in een tentoonstelling in De Kabinetten van De Vleeshal, Zusterstraat 7. In deze tentoonstelling vindt u onder meer maquettes en achtergrondinformatie. Ter plaatse kunnen de wijkbewoners hun stem uitbrengen.

Het stembiljet kan ook per post worden verstuurd aan de Stichting Beeldende Kunst Middelburg, Postbus 201, 4330 AE, Middelburg. Stembiljetten kunnen niet worden ingeleverd op een locatie in de wijk.

Op 28 april wordt bekendgemaakt welke ontwerpen de meeste stemmen kregen.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl