Gemeente Alkmaar


WMO-cliëntenplatform Alkmaar

Het WMO-cliëntenplatform Alkmaar heeft sinds kort een nieuwe voorzitter: mevrouw Tilly Valcks. Op maandag 23 maart vindt het eerste bestuurlijk overleg plaats onder haar voorzitterschap met wethouder Zorg Wim van Veen. Voorafgaand aan dit overleg reikt wethouder Van Veen haar het eerste exemplaar uit van de gloednieuwe brochure "Wonen, welzijn en zorg in Alkmaar". Deze brochure is een toegankelijke publieksversie van het Meerjarenplan Wmo 2008-2010 van de gemeente Alkmaar. De overhandiging van het eerste exemplaar gebeurt a.s. maandag om 10.30 uur in Wijkcentrum Wijkwaard, Muiderwaard 224 te Alkmaar.

Het WMO-cliëntenplatform Alkmaar zet zich in voor volwaardige deelname aan het maatschappelijk leven door iedereen die door een functiebeperking, een verstandelijke beperking, een psychiatrische beperking en chronische ziekte belemmering ondervindt. Een van de speerpunten van het Cliëntenplatform in deze periode is een betere informatievoorziening door de gemeente aan cliënten die een beroep moeten doen op de Wet Maatchappelijke Ondersteuning. De publieksfolder is een van manieren waarop de gemeente daaraan tegemoet wil komen.

De overhandiging van de folder is uitsluitend een fotomoment voor de media. Voor eventuele interviews en kennismaking met de nieuwe voorzitter kan een aparte afspraak worden gemaakt via het Cliënten Platform WMO Alkmaar, Muiderwaard 228, 1824 XV Alkmaar, T 072 567 09 69, e-mailadres wmoplatformalkmaar@xs4all.nl. Website www.wmoplatformalkmaar.nl

De samenstelling van het WMO-Cliëntenplatform Alkmaar is momenteel als volgt:

voorzitter Tilly Valckx
secretaris Herman Rood
penningmeester Marian Vos
bestuurslid Jan de Groot
bestuurslid Cees Wiersma
bestuurslid Eduard van Leeuwen
bestuurslid Sonja van der Walle
adviseur Cedric Lourens

De werkwijze van de stichting is vastgelegd in een gemeentelijke verordening Cliëntenparticipatie beleid voor mensen met een beperking, vastgesteld in de gemeenteraad van februari 2008. In het kader van de cliëntenparticipatie wordt het platform betrokken bij het integraal gemeentelijk beleid voor mensen met een beperking.

23 maart 2009