Politie Hollands Midden

Datum: 23 maart 2009

Valkenburg Heling van gestolen fiets De politie heeft zondag 22 maart rond 17.45 uur aan de Centuriedreef een 39 jarige man uit Katwijk aangehouden. Hij reed op een fiets die in Haarlem gestolen was. De man verklaarde tegenover de politie dat hij de fiets ooit had gekocht. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor heling. De zaak kwam aan het licht na een melding van een buurtbewoner dat daar een man liep te venten, wat niet vertrouwd werd. Op het moment dat de politie arriveerde wilde de man net op de fiets wegrijden.

Leiden Zelfdoding door aanrijding Een 55 jarige Leidenaar is zaterdagmorgen 21 maart om het leven gekomen door een éénzijdige aanrijding op de Hofvlietweg. De Leidenaar reed, ter hoogte van de toegang naar het recreatiegebied De Vlietlanden, rechtdoor in de bocht waarna hij tegen een boom botste. De Leidenaar overleed ter plaatse. Uit informatie blijkt dat het om een zelfdoding gaat.

Leiden Man wil geld uit kluis Een man heeft zondagavond 22 maart rond 21.50 uur geprobeerd geld te krijgen uit een kluis van supermarkt Albert Heijn aan het Stationsplein. De man liep twee keer en met een smoes de winkel binnen waarna hij door de bedrijfsleider werd aangesproken. De man vroeg een pleister voor een wondje aan de bedrijfsleider. Deze ging de pleister halen en zag vervolgens de man in het magazijn staan. De bedrijfsleider stuurde de man weg en liep het kantoor in voor de pleister. De man liep achter hem aan, sloot de deur en vroeg met een mes in de hand om de kluis te openen. De bedrijfsleider heeft echter de man weggestuurd. De man aarzelde, maar is uiteindelijk toch weggerend in de richting van de 2e Binnenvestgracht. De politie doet verder onderzoek.

Roelofarendsveen Verkeerscontrole De politie en de douane hebben donderdag 19 maart een verkeerscontrole gehouden op de Van Alkemadelaan. Er werden 137 voertuigen (onder meer ook vrachtwagens, aanhangers, taxi's en een trekker) gecontroleerd. Er zijn elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet voeren van verlichting aanhanger en het niet voldoen aan de eisen voor het kentekenplaat.

Alphen aan den Rijn Inbraak in auto bij begraafplaats De politie is op zoek naar getuigen van een auto-inbraak bij de Oosterbegraafplaats. Een vrouw had zaterdag 21 maart rond 18.00 uur haar auto geparkeerd op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Verlengde Aarkade. Omstreeks 18.15 uur hoorde zij een klap en nam poolshoogte bij haar auto. Daar zag ze dat een ruit van de auto was ingeslagen en dat haar handtas was gestolen. Een oudere man sprak de vrouw aan en vertelde dat hij twee jongens op fietsen had weg zien rijden. De twee hadden zich verdachte opgehouden bij de auto. De politie wil graag met deze getuige in contact komen. Hij, en eventueel andere getuigen, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na poging auto-inbraak De politie heeft zondag 22 maart om 02.10 uur twee Alphenaren van 26 en 28 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een auto aan de Pieter Floriszstraat. Een getuige zag twee personen een ruit van de auto ingooien en heeft naar de twee mannen geroepen. Deze zetten het op een lopen nu ze waren opgemerkt. De getuige belde de politie en zag de mannen wegrennen richting het Stadhoudersplein. De politie hield de verdachten aan op de Prinses Marijkestraat.

Boskoop Mogelijke woninginbrekers aangehouden Dankzij oplettende buurtbewoners heeft de politie zaterdag 21 maart drie mannen aangehouden die mogelijk van plan waren om in te breken in een woning aan de Zuidkade. Een buurtbewoner zag de drie rond 22.00 uur over een schutting klimmen en belde 112. De drie sloegen op de vlucht toen ze de politie zagen en gingen daarvoor door een sloot. De politie sloot de omgeving af en startte een zoekactie. De politie zette daarbij een politiehond in en liet zich bijschijnen door een politiehelikopter. Uiteindelijk werden de drie gevonden, één nog in het water, één op de walkant en één in een schuur van een elders aan de Zuidkade gelegen woning. In verband met de kans op onderkoeling werden de drie door ambulancepersoneel onderzocht. Zij konden daarna worden ingesloten aan het politiebureau. Na hun verhoor zijn de drie zondagmiddag 22 maart weer in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Verdachten van diefstal uit auto's aangehouden Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie twee mannen uit Waddinxveen van 18 en 22 jaar aangehouden als verdacht van diefstal uit auto's. Zondag 22 maart rond 04.30 uur werd via 112 melding gedaan dat er twee mannen verdacht veel interesse hadden voor aan de Rigel geparkeerde autos. Agenten troffen de 22 jarige aan in zijn auto. Aan de Rigel bleek dat er in twee auto's was ingebroken. Ook werd er een tas met daarin navigatieapparatuur gevonden. De man werd als verdachte aangehouden en de politie startte een onderzoek. Uit dat onderzoek werd de tweede verdachte bekend en die zondag aangehouden. Verder werd bekend dat de navigatieapparatuur gestolen was uit een auto aan het Woubrechterf en een auto aan de Centouri. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Gouda Aangehouden voor in water gooien fietsen De politie heeft zondag 22 maart rond 02.45 uur een 21 jarige man uit Moerkapelle aangehouden voor het in het water gooien van drie fietsen. Dit gebeurde vanaf de Kleiwegbrug en werd gezien door camera's van Stadstoezicht. De gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht de fietsen weer op het droge. De verdachte kon zich niet identificeren en gaf ook nog een vals adres op. Omdat hij militair is is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Gouda Aanhouding voor rijden met gestolen auto De politie heeft zondag 22 maart rond 08.00 uur op de Christiaan de Wetstraat een 19 jarige man uit Gouda aangehouden. Agenten deden de aanhouding na de controle van de auto waarin de man reed. Het bleek dat in Amsterdam aangifte was gedaan van diefstal van de auto. Verder bleek dat de verdachte geen rijbewijs had en zich ook niet kon identificeren. De verdachte is na zijn verhoor in vrijheid gesteld. Hij moet op 18 mei verschijnen voor de Politierechter. De auto is terug naar de eigenaar.

Gouda Diefstal schoudertas Twee mannen van tussen de 17 en 20 jaar stalen zaterdag 21 maart rond 23.50 uur een schoudertas van een 49 jarige vrouw uit Gouda. De vrouw liep op de Jan van Beaumontstraat toen de tas plotseling van haar schouder werd getrokken. De twee liepen er vervolgens meer weg in de richting van de P.C. Bothstraat. De politie is met een onderzoek begonnen.

Gouda Aangehouden voor vernieling ruit De politie heeft zaterdag 21 maart drie mannen uit Gouda aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Veerstraat. De bewoner schrok rond 03.20 uur wakker van het brekend glas. Stadstoezicht registreerde de beelden en schakelde de politie in. De aanhouding van de drie van 17. 17 en 18 jaar volgde snel. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek de 18 jarige de dader te zijn. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op. De drie zijn na het onderzoek in vrijheid gesteld.

Gouda Man geeft valse naam op Een 31 jarige man uit Gouda probeerde vrijdag 20 maart rond 17.40 uur op de Goejanverwelledijk de politie om de tuin te leiden door een valse naam op te geven. De politie doorzag dit en hield hem daarvoor aan. Een en ander volgde uit een verkeerscontrole. Agenten zagen hem zonder veiligheidsgordel aan in een auto rijden en gingen over tot controle. Bij die controle bleek ook nog eens dat hij geen rijbewijs had. Toen de politie hem daarvoor wilde bekeuren gaf hij een valse naam op. De politie maakt proces-verbaal op.

----------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------