Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



---

Voorkeur voor drie stadsdelen in West

23 maart 2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer heeft een voorkeur voor drie stadsdelen in Amsterdam-West, en kiest daarmee niet voor een groot Nieuw-West. Het bestuur ziet juist graag de ring A10 als barrière geslecht. Dit valt te lezen in de brief die het bestuur aan b&w heeft verstuurd als reactie op het conceptbesluit van het college over het bestuurlijk stelsel.

Het bestuur benadrukt het belang van buurtgericht werken en participatie van bewoners bij ontwikkelingen in de buurt, en vindt dat dit bij een fusie tussen stadsdelen behouden moet blijven. Stadsdelen moeten volgens het bestuur niet alleen meer taken en bevoegdheden krijgen op sociaal gebied (Wmo, inburgering) maar ook op het fysieke terrein, zoals bijvoorbeeld het hoofdwegennet. Dit vanuit het principe `decentraal wat kan, centraal wat moet'.

Ten slotte stelt het bestuur dat de implementatie van de herindeling van stadsdelen zo snel mogelijk na het gemeenteraadsbesluit in juni van start moet gaan. Het bestuur ziet daarbij het liefst ook voor de zomer de discussie over taken en bevoegdheden tussen stad en stadsdelen afgerond. De volledige brief aan b&w kunt u nalezen in dit document.
Reageer

Bijlage

Brief van bestuur aan b&w (17 mrt 09)

---