Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2009

Aangehouden na onderzoek diefstal uit auto

Enschede

Een man uit Enschede is zondag 22 maart aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 14 maart jl. te hebben ingebroken in een geparkeerd staande auto.

Een 28-jarige Enschedese eigenaar van een auto deed op 14 maart jl. aangifte van het feit dat zijn auto, die geparkeerd had gestaan aan de Hulsmaatstraat in Enschede, was opengebroken. Uit de auto was een navigatiesysteem ontvreemd en de politie stelde een onderzoek in. Tijdens het onderzoek bleek dat een 31-jarige Enschedeer vermoedelijk de diefstal had gepleegd en de officier van justitie gaf toestemming voor de aanhouding.

Een surveillerende politieman zag zondagmorgen 22 maart, om ongeveer 10.45 uur deze man fietsen op de Ypkemeulenstraat in Enschede. Hij, de 31-jarige, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de zondag voor nader onder onderzoek in verzekering werd gesteld en opgesloten. (09-029502)

Twee jongens aangehouden na diefstal van een fiets

Enschede

Twee Enschedese jongens zijn zondagmiddag 22 maart aangehouden nadat ze een fiets hadden gestolen vanuit een tuin.

Zondagmiddag 22 maart werd om ongeveer 17.25 uur gemeld dat even daarvoor vanuit een tuin aan de Wederiklaan in Enschede een fiets was gestolen. De bewoner van de woning, een 42-jarige Enschedeer, ging in de omgeving kijken en trof twee jongens aan in het bezit waren van de ontvreemde fiets. Hij belde de politie die de twee jongens, Enschedeers van 15 en 16 jaar, aanhield en meenam naar het bureau. Hier zijn de twee voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De fiets is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, een 46-jarige Enschedeer die bij de 42-jarige op bezoek was. (09-032743)

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging van o.a. een politieagent

Enschede

Een Enschedese man kon zondagavond 22 maart met de nodige moeite worden aangehouden na mishandeling van o.a. een politieman.

Zondagavond 22 maart werd om ongeveer 19.00 uur gemeld dat even daarvoor een man en een vrouw binnen waren geweest bij de apotheek aan de Beltstraat in Enschede. De man wilde een aantal injectiespuiten hebben en toen hij doorkreeg dat hij die niet kreeg, sloeg hij de apotheker en bedreigde hem. De man en de vrouw verlieten de apotheek en de apotheker belde de politie. Omdat de twee eerder op de zondagmiddag ook al in de apotheek waren geweest en daar enkele zakjes drop hadden gestolen waarvoor ze al waren aangehouden, was hun identiteit bekend.

Een surveillerende politieman zag de mannelijke helft van de twee, een 38-jarige Enschedeer, lopen op de St. Janstraat in Enschede en wilde hem aanhouden. Bij het zien van de politieauto ging de man er vandoor. De politieman, die wist dat de man erg agressief kon reageren, haalde daarop zijn diensthond uit de auto en liep achter de man aan. Op aanroepen stopte de man in eerste instantie niet maar toen geroepen werd dat de hond ingezet zou worden stopte de man en kon hij met de grootst mogelijke moeite worden aangehouden. Hierbij werd de politiehond nog ingezet en werd een ook ter plaatse gekomen andere politieman door de 38-jarige in zijn gezicht geslagen. De man is overgebracht naar het bureau en daar later op de avond in verzekering gesteld en opgesloten.

Zowel de apotheker als de politieman hebben aangifte gedaan. Naar aanleiding van het eerder op de zondagmiddag gepleegde feit van diefstal van de zakjes met drop waren de 38-jarige en zijn 40-jarige vriendin reeds afgehoord en hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-0327676 / 09-032723)

Aangehouden na mishandeling en vernieling

Nijverdal

Een man uit Nijverdal is zondagavond 22 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een man te hebben mishandeld en een deuk in een taxibusje te hebben getrapt.

Zondagavond 22 maart omstreeks 19.00 uur reden surveillerende politiemensen langs het NS-station in Nijverdal. Op dat moment werden de politiemensen door een man aangeroepen die bij het station stond. Bleek dat hij, een 29-jarige man uit Hellendoorn, even daarvoor door een andere man tot twee keer toe in zijn gezicht was geslagen. Hij wilde hiervan aangifte doen en hij vertelde bovendien dat dezelfde man ook een deuk had geschopt in een bij het station staand taxibusje.

De man die de klappen had gegeven en de deuk in het busje had geschopt, liep op dat moment over het perron en bij het zien van de politiemensen ging deze persoon er hard rennend vandoor. Op de Boskronkel werd de man achterhaald en kon hij worden aangehouden echter niet nadat er gebruik was gemaakt van de pepperspray omdat de man erg agressief was. De man, een 22-jarige Nijverdaller, werd overgebracht naar het bureau en kon na het spoelen van de ogen in verzekering worden gesteld en opgesloten. Wat de aanleiding van e.e.a. is geweest is nog onduidelijk omdat de 22-jarige nog niet gehoord kon worden, hij bleek behoorlijk onder invloed van vermoedelijk alcohol en drugs.

De 29-jarige man die was geslagen en de bestuurder van het taxibusje, een 19-jarige man uit Hellendoorn, doen beiden aangifte. (09-032771 / 09-032789)

Hongerige dief aangehouden

Enschede

Een 63-jarige man uit Enschede werd zondag 22 maart aangehouden, omdat hij divers snoepgoed en koeken had gestolen van de catering van het ziekenhuis in Enschede. De man kon door de politie op de Haaksbergerstraat worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-032780)

Man aangehouden na rijden zonder geldig rijbewijs Overdinkel
Een 31-jarige man uit Overdinkel werd maandagmorgen 23 maart aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde.

Maandagmorgen 23 maart omstreeks 00.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Prins Bernhardstraat in Overdinkel, een bestuurder van een auto. De man, een 31-jarige inwoner van Overdinkel, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs omdat deze eerder ongeldig verklaard was. Ook was de APK van de auto verlopen. De man werd aangehouden, hij was het niet met de aanhouding eens en vertoonde veel verzet. Na verhoor mocht de 31-jarige het politiebureau verlaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-032825)

Verdachte aangehouden na ramkraak

Enschede
Een 49-jarige man uit Enschede werd op maandag 23 maart aangehouden, omdat hij verdacht wordt een inbraak in een winkel aan de Oldenzaalsestraat in Enschede te hebben gepleegd.

Maandagmorgen 23 maart omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een winkel aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. De inbreker had door middel van het ingooien van een ruit enkele goederen gestolen. De politie startte een onderzoek. Op de P.A. van Deldenstraat in Enschede zagen surveillerende agenten een persoon fietsen die aan het signalement van de getuigen voldeed. De man, een 49-jarige Enschedeër, werd door de politie aanhouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-032833)

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval Borne
Een 20-jarige automobilist uit Haarlem raakte zondagavond 22 maart gewond toen hij met zijn auto van de weg raakte en tegen het hekwerk op het talud tot stilstand was gekomen.

Zondagavond 22 maart omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de A35, ter hoogte van Borne-West. Bleek dat een 20-jarige automobilist uit Haarlem om nog onduidelijke reden van de weg was geraakt en tegen het hekwerk op het talud tot stilstand was gekomen. De automobilist raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-032763)

Mogelijk door vermoeidheid een éénzijdig ongeval veroorzaakt

Borne

Een 26-jarige automobiliste uit Goor raakte zondagmorgen 22 maart gewond, toen zij de controle had verloren van haar voertuig en tegen een boom tot stilstand was gekomen.

Zondagmorgen 22 maart omstreeks 07.45 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de Bornerbroeksestraat in Borne. Bleek dat een 26-jarige automobiliste uit Goor, vermoedelijk door vermoeidheid, de controle over haar voertuig had verloren en tegen een boom tot stilstand was gekomen. De vrouw raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-032634)

tel 053-4555588


---- --