Gemeente Heusden

Nieuwe Brandweercommandant in Heusden

Per 1 april 2009 is Caspar Pors de nieuwe Brandweercommandant van de gemeente Heusden. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn voorganger Nico van der Sluijs. Onder de brandweer in de gemeente Heusden vallen de posten Drunen, Heusden en Vlijmen met in totaal 74 vrijwillige brandweermannen en 1 brandweervrouw. Zes beroepsprofessionals coördineren en ondersteunen het werk van deze vrijwilligers.

Caspar Pors werkt al ruim 5 jaar bij de gemeente Heusden als Beleidsmedewerker Brandweer Proactie/Preventie. Daarnaast verving hij Nico van der Sluijs bij zijn afwezigheid.

Na 33 jaar bij de brandweer gewerkt te hebben, gaat Nico van der Sluijs (60) genieten van zijn pensioen. Van die 33 jaar werkte hij de eerste jaren als vrijwilliger bij de brandweer in Rosmalen. Toen de overheid besloot het aantal brandweermannen in vaste dienst uit te breiden, hoefde hij niet lang na te denken en stapte over naar een baan bij de regionale brandweer. Daar werkte hij 22 jaar. De laatste 8 jaar was hij de commandant van de Brandweer in de gemeente Heusden. Nico van der Sluijs neemt zaterdag 21 maart officieel afscheid. Geplaatst op: 20 maart 2009