Politie Hollands Midden

Datum: 23 maart 2009

Ouderkerk Nieuwe wijkagent voor Ouderkerk

Wijkagent Lucas Bruinius start 1 april als wijkagent voor de gemeente Ouderkerk. Voordat hij als wijkagent aan de slag ging heeft hij gewerkt in het polititeam van Alphen aan den Rijn. Daar besloot hij in 2007 mee te stoppen om als coördinator op een politieteam te werk te gaan. Gaandeweg merkte hij dat hij het wijkwerk erg miste. Vanuit die positie is hij dus weer gaan kijken naar een baan als wijkagent. De wijkagent is dus geen nieuweling en neemt zijn ervaring mee naar Ouderkerk.

De wijkagent: "In Alphen ben ik wijkagent geweest van twee wijken. Een zogeheten forensenwijk en een wijk met 129 culturen. Ik vind het een voorrecht om nu in Ouderkerk aan de slag te kunnen. In dorpen als Ouderkerk aan den IJsel en Gouderak leer je elkaar beter kennen, omdat het kleinschaliger is. En daar draait het uiteindelijk allemaal om 'kennen en gekend' worden."

Contact

Wilt u in contact komen met de wijkagent bel naar 0900-8844 (lokaal tarief). Een medewerker van deze afdeling verbindt u vervolgens door. Is de wijkagent niet bereikbaar dan kunt u een terugbelafspraak achterlaten. Woont u niet in Ouderkerk en bent u benieuwd wie uw wijkagent is, kijk dan op onze site: www.politie.nl/hollands-midden.