Audax Media Logistics Ingebruikname nieuw warehouse Media Logistics Maandag 23 Maart, 2009 Media Logistics neemt op 1 april 2009 haar nieuw gebouwd warehouse in gebruik. In totaal kunnen ruim 14.000 pallets geplaatst worden in dit nieuwe warehouse dat een grondoppervlak heeft van 3.600m2 en een hoogte van 23 meter. Het warehouse is gesitueerd op het huidige Audax terrein in Gilze en sluit aan op de reeds aanwezige gebouwen. De bouw is in eigen beheer uitgevoerd. De inrichting bestaat uit 11 gangen met stellingen voor 2 verschillende palletmaten. De in- en uitslag wordt uitgevoerd met 3 zogenaamde smalle-gangentrucks waarbij de operator met de goederen mee naar boven gaat.

Voor deze nieuwbouw die in 9 maanden gerealiseerd werd, is ook een nieuw WMS (Warehouse Management System) in gebruik genomen. Het nieuwe warehouse past binnen de strategie van Media Logistics waarbij integrale logistiek (centrale voorraden) en uitbreiding van de logistieke dienstverlening centraal staan.

Media Logistics is de logistieke spil van mediaconcern Audax, en is gespecialiseerd in het totale traject van fysieke distributie van media- en aanverwante producten, van opslag tot transport en fulfillment. De toegevoegde waarde van Media Logistics is het innovatief beheren van de integrale logistiek tussen producent en consument. Media Logistics voert deze logistieke activiteiten uit voor Audax-bedrijven en nationale en internationale uitgeverijen, retailers en overige (multi)mediabedrijven.