Gemeente Voerendaal

\ 23/3/2009 - Madday in Voerendaal

Ambtenaren en bestuurders nemen werk vrijwilligers over.

Op 20 en 21 maart hebben ambtenaren en bestuurders van de gemeente Voerendaal het werk van vrijwilligers overgenomen. In verzorgingstehuis 't Brook Voerendaal en in 'de Linde' Klimmen hebben ze koffie geschonken, eten geserveerd en gekiend. Madday
Make a Difference Day is een jaarlijks in Nederland terugkerend evenement. Op deze twee dagen worden de 'aanvullende mantelzorgers' in het zonnetje gezet of beter gezegd dan worden hun werkzaamheden overgenomen door derden. In 2009 heeft het evenement voor de 5e keer plaatsgevonden.

Zonnetje
Wethouder Pierre Verbraak zette alle vrijwilligers die dagelijks dit werk verrichten in het zonnetje. Ook werd aan alle vrijwilligers een bloemetje overhandigd.

Unie van Vrijwilligers
Het dagelijks werk is in handen van de Unie van Vrijwilligers (UVV). Hun doelstelling is het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers, met menselijk contact en continuïteit als voornaamste kenmerken. Hun motto luidt: 'Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Hierdoor wordt die continuïteit gewaarborgd.'
Vanaf 1992 is de UVV Voerendaal-Nuth een zelfstandige stichting. De UVV probeert zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften van de ouderen, zieken, gehandicapten of anderszins hulpbehoevende mens.

Hieronder een korte impressie van deze dag.