Hewlett-Packard


AMSTELVEEN, 23 maart 2009 - HP kondigt de nieuwe serverfamilie HP Integrity NonStop NS2000 aan. Deze instapmodellen leveren krachtige prestaties en fault-tolerance tegen de laagst beschikbare prijs voor een multi-core Integrity NonStop systeem. Daarmee is de NS2000 geschikt voor het MKB in de gezondheidssector, de financiële dienstverlening en de telecommunicatiesector als ook voor klanten in opkomende markten. De server stelt organisaties in staat op een kosteneffectieve manier te voldoen aan de hoge eisen ten aanzien van beschikbaarheid en schaalbaarheid van hun business. Waardoor het MKB, bijvoorbeeld door de economische crisis, geen concessies hoeft te doen aan de betrouwbaarheid en het fundament van IT.

De nieuwe rack-mounted NS2000 servers zijn eenvoudig in te zetten en maken gebruik van de kracht van Intel® Itanium® multi-core processors. De servers leveren de volgende prestaties:

· Twee keer zoveel capaciteit als eerdere NonStop entry-class systemen

· 24 uur per dag toegang tot data en real-time toegang tot kritische business applicaties

· Een kosteneffectief ontwikkel- en testplatform voor HP Integrity NonStop BladeSystem klanten. De NS2000 sluit nauw aan op hun productieomgeving met een gangbare software- en I/O infrastructuur.

· Een migratieplatform voor huidige HP Integrity NonStop S-series klanten. De NS2000 draait dezelfde applicaties en biedt volledige investeringsbeveiliging door bestaande oplossingsmogelijkheden uit te breiden.

De nieuwe serverlijn is uitgerust met alle voordelen van HP NonStop technologie en bouwt daarmee aan toekomstige groei zonder zorgen over de compatibiliteit van applicaties.

"Er is een grote groep van MKB bedrijven die dreigt van de markt voor high-end, fault-tolerance servers afgesloten te worden," zegt Jim Johnson, directeur van onderzoeksbedrijf Standish Group. "Voor die klanten biedt de NS2000 server uitkomst."

"Klanten met beperkte IT middelen zoeken kosteneffectieve oplossingen die snel en makkelijk fault-tolerant mogelijkheden leveren, die nodig zijn om het risico op downtime te minimaliseren," zegt Winston Prather, general manager, NonStop, HP. "De NS2000 Integrity serverlijn levert die prestatie en betrouwbaarheid direct."

Beschikbaarheid

De HP Integrity NonStop NS2000 serverfamilie is wereldwijd beschikbaar in verschillende configuraties afgestemd op de wensen van de klant. Klanten heb de keuze uit vier of acht core hardware base bundles, 8 gigabytes (GB) of 16 GB geheugen per processor, als ook AC en DC powered versies.

Meer informative over HP Integrity NonStop is beschikbaar via www.hp.com/go/integrity/nonstop/ns2000.

Over HP
HP is 's werelds grootste technologie concern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.