Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 23-03-2009

Motoren

MAARSSEN Twee mannen op off-the-road motoren werden op zondag 22 maart bekeurd.

Rond 17.25 uur reed een motoragent weg bij het politiebureau. Daarbij zag hij dat twee off-the-road motoren vanaf het Antilopespoor kwamen. Hij reed achter hen aan en zag dat beiden met een behoorlijke snelheid richting Lage Weide reden. Bij de kruising met de Verbindingsweg kreeg één van de motoren pech. De agent bleef de andere motor volgen. Daarbij zag hij dat de motorrijder met een snelheid van 91 km/u over de Ruimteweg reed, terwijl daar een maximum van 50 km/u geldt. Hij werd aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor de 41km/u te hoge snelheid. Hij legitimeerde zich met een rijbewijs en zou 19 jaar oud zijn en uit Utrecht komen.

Bij controle van zijn gegevens in het politiebureau, bleek de motorrijder een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek in werkelijkheid een 22-jarige man uit Maarssen te zijn. Bij bezoek aan huis was hij er niet, maar hij meldde zich kort daarna aan het politiebureau. Hij bleek in het geheel niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij kreeg er dus twee bekeuringen bij: opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.

Een andere agent controleerde de motorrijder met pech, een 20-jarige jongeman uit Utrecht. Die pech hield niet op bij zijn motor: hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.

Alcoholcontrole

VINKEVEEN/LOENERSLOOT De politie heeft op zondagochtend 22 maart van 07.15 uur tot 07.45 uur een alcoholcontrole op de Provinciale weg N201 gehouden.

Bij de controle in Vinkeveen moesten 28 automobilisten blazen. Geen van hen had te veel gedronken. In Loenersloot legden 37 automobilisten een blaastest af. Een 23-jarige automobilist uit Weesp werd aangehouden omdat hij te veel op had. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 355 ug/l, vier keer het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder van 88 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Vernielingen, verdachte op mammoetskelter

MONTFOORT In de vroege ochtend van zondag 22 maart werden door onverlaten vernielingen gepleegd.

Rond 04.45 uur kreeg de politie de melding dat een bushokje op de Heeswijk ter hoogte van de Anne Franklaan door twee jongens zou worden vernield. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en keken in de omgeving naar de twee verdachten uit. Zij werden niet meer aangetroffen. Wel zagen de agenten dat nog meer vernielingen waren aangericht. Zo was onder andere nog een ander bushokje op de Heeswijk vernield, was een auto beschadigd en lag een vlaggenmast op straat.

Getuigen verklaarden twee jongens te hebben gezien: een jongen op een mammoetskelter en hij droeg een zwarte jas met capuchon en een tweede jongen op een fiets. Hij droeg een witte jas. De vernielingen zijn vermoedelijk tussen 04.00 en 05.00 uur gepleegd.

Aan getuigen van de vernielingen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bewoner betrapt inbrekers

WOERDEN In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart trof een bewoner twee inbrekers in zijn woning aan. Het tweetal ging ervandoor.

Rond 02.30 uur werd een bewoner van een woning aan de Gebroeders van Eijckstraat wakker van een geluid. Hij ging naar beneden naar de woonkamer. Daar zag hij twee personen in donkere kleding staan. De betrapte inbrekers gingen er als een haas vandoor. De bewoner ging nog achter hen aan, maar raakte de verdachten al gauw kwijt. Zij bleken onder andere een laptop te hebben gestolen.

Aan mensen die de verdachten in de nacht van zondag op maandag op of in de omgeving van de Gebroeders van Eijckstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.