Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 23-03-2009

Politie houdt echtgenoot aan voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 03.00 uur in een woning in de wijk de Reeshof een 37-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen vanmorgen een woordenwisseling nadat de verdacht in dronken toestand de kinderen wakker maakte. Tijdens de woordenwisseling duwde de man zijn vrouw tegen de muur waarbij het slachtoffer een verwonding aan haar hoofd opliep.
Gewaarschuwde agenten troffen beiden aan in de woning waarop de verdachte mee mocht naar het bureau.

Inzittenden auto aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen middernacht twee
Tilburgse mannen van 19 en 21 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het overtreden van de wapenwet. De 19-jarige is op het bureau in verzekering gesteld.

Tijdens een routinecontrole controleerden agenten gisteravond op de Ringbaan West een personenauto met daarin meerdere inzittenden. Op de achterbank van de auto troffen de agenten een zwaard aan. Een
vervolgonderzoek werd ingesteld waarbij onder andere bivakmutsen en een alarmpistool in de auto werden gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie arresteert drietal voor diefstal van fietsen

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur op de Spoorlaan drie mannen van 16, 17 en 24 jaar, afkomstig uit Tilburg en Zoetermeer aangehouden voor diefstal van fietsen. Vanuit het cameratoezicht werd gezien dat de mannen zich verdacht ophielden bij de fietsenstalling. Agenten troffen het drietal aan. Op dat moment waren er de sloten van twee fietsen opengebroken.

Minderjarigen stichten brand en worden opgepakt

TILBURG - DE politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur, na een ontvangen melding van een agent in privétijd, in het bosgebied bij de Reeshofdijk, twee minderjarige Tilburgse jongens van 14 en 15 jaar aangehouden voor brandstichting. De politie is op zoek naar een derde verdachte. Op het bureau legden de verdachten een bekennende
verklaring af.

De jongens verklaarden dat de samen met een kennis de bossen ingelopen waren met een krant die ze eerder uit een afvalbak gehaald hadden. In het bosgebied hadden ze de krant aangestoken. De krant vatte vlam en het vuur breidde zich uit. De brandweer moest eraan te pas komen om de vlammen te doven. Gewaarschuwde agenten troffen twee van de drie jongens aan en namen ze mee naar het bureau.

Tilburger vernielt ruit flatwoning medeflatbewoner

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.30 uur op de Rueckertbaan een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar wordt verdacht van het vernielen van een ruit van de toegangsdeur van een woning op de tweede verdieping van het gebouw.

De bewoner van een woning op de tweede verdieping, een 29-jarige man, meldde de politie dat een onbekende de ruit van zijn voordeur had vernield. Bij een woning op de derde verdieping troffen agenten de 19-jarige man aan. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en mocht mee naar het bureau. In zijn zakken troffen de agenten gereedschappen, zoals schroevendraaiers, een hamer, tang en breekijzer aan. Ook had hij een mes bij zich. Op het bureau heeft de politie gelet op zijn labiele toestand de crisisdienst ingeschakeld.

Buurtbewoner dreigt met hakbijl

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 11.30 uur in de
Amperestraat een 52-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 76-jarige buurtbewoner te hebben bedreigd en mishandeld.

Gewaarschuwde agenten troffen in de Amperestraat het slachtoffer aan. De man vertelde sinds lange tijd een conflict te hebben met de verdachte. Vandaag troffen beiden elkaar op straat. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte een hakbijl pakte en daarmee dreigde in de richting van het slachtoffer. Tijdens de bedreiging duwde de verdachte de 76-jarige man meerdere keren waardoor hij op de grond viel. Het slachtoffer liep daarbij enkele kleine verwondingen op.

Minderjarige dronken joyrider rijdt auto total loss

TILBURG - De politie heeft gisterochtend tegen 07.45 uur op de Hasseltrotonde een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. De jongen wordt verdacht van joyriding, rijden onder invloed en opgeven van een valse naam. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

De politie stelde na een ontvangen melding een onderzoek in bij de Hasseltrotonde. Daar troffen ze een zwaar beschadigde auto en een beschadigd verkeersportaal aan. Als bestuurder van de auto meldde zich de 17-jarige jongen. Hij vertelde de agenten dat hij de controle over het voertuig kwijt raakte en in botsing kwam et het verkeersportaal. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten hem ter plaatse waarna hij mee mocht naar het bureau. Daar bleek dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 410 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De verdachte verklaarde zonder toestemming de auto van zijn ouders te hebben geleend op de
Hasseltrotonde de controle over de auto verloor.

Politie pakt Tilburger op voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft vanmorgen bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat de man bij de informatiebalie een doos met daarin een gsm van de balie pakte en deze onder zijn kleding stopte. Bij het verlaten van de winkel sprak een beveiligingsmedewerker hem over zijn gedrag aan en droeg hem over aan de gewaarschuwde agenten.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-03-2009 11:26 | © Regio Midden en West Brabant |