Stadsdeel Amsterdam Centrum


Vrijwilliger van het jaar gekozen

23 maart 2009

Zaterdag 21 maart heeft portefeuillehouder Wil Codrington de vrijwilliger van het jaar 2009/2010 bekendgemaakt. De winnaar is Rogier van Dijk.

Rogier is vrijwilliger bij stichting Present. Naast zijn studie en eigen bedrijf heeft hij ook nog tijd om vrijwilligerswerk te verrichten. Rogier is 27 jaar en fungeert daarmee als rolmodel voor een nieuw type vrijwilliger. De tweede prijswinnaar is Ineke van der Dop. Zij is 67 jaar en werkt al jaren als vrijwilliger bij de stichting Slachtofferhulp. De derde prijswinnaar is Frans Hoornick. Hij werkt al 20 jaar als vrijwilliger bij wijkcentrum de Oostelijke Binnenstad. Ook was er een eervolle vermelding voor Itzchak Jakobsen. Itzchak is maar liefst vier keer door vier verschillende mensen genomineerd.

Twaalf genomineerden

De opkomst was groot. De afgelopen weken hebben bewoners en organisaties van stadsdeel Centrum de gelegenheid gehad om hun vrijwilliger aan te dragen. Dit heeft twaalf nominaties opgeleverd. Ze waren zaterdag allemaal aanwezig in de Oosterkerk.

Dagelijks bestuurder Wil Codrington: 'Ik vind het belangrijk wat de vrijwilligers voor ons stadsdeel doen. Met deze dag wil ik alle genomineerden in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet. Ook hoop ik dat nog veel meer mensen gestimuleerd worden dit goede voorbeeld te volgen'.

Speldje

Alle twaalf genomineerden hebben het speldje gekregen dat gemaakt is voor de campagne ' Wat doe jij voor de buurt'. Dit speldje is gemaakt in de vorm van een schemerlamp. Het staat symbool voor het spreekwoordelijke lichtje dat hopelijk gaat branden bij mensen om ook vrijwilligerswerk te doen.