Gemeente Waalwijk 30e keer Nationale Boomfeestdag

Een dag in het jaar staan bomen extra in de belangstelling. Namelijk tijdens de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar wordt deze dag voor de 53-ste keer gevierd in Nederland. Waalwijk doet op woensdag 18 maart voor de dertigste keer mee. Deze dag zijn er activiteiten gepland op twee locaties in de gemeente. De grootste locatie is de Noorder Allee. Hier planten ruim 320 kinderen van diverse basisscholen uit Waalwijk en Sprang-Capelle 150 linden in de bermen. Verder beplanten de kinderen een aantal slagen met bosplantsoen om zo het natuurlijke karakter van het slagenlandschap te behouden. Wethouder Van Groos geeft om 09.30 uur het startschot op de Noorder Allee, die vanwege deze activiteit vanaf de Driessenweg tot de Bernhardstraat van 08.00 tot 12.00 uur is afgesloten voor verkeer.

Dit is de dertigste keer dat de Jeugdnatuurwacht de boomfeestdag geheel belangeloos mee organiseert in Waalwijk. Wethouder Van Groos: De vrijwilligers van de Waalwijkse Jeugdnatuurwacht verdienen hiervoor een groot compliment. Zij zorgen jaar op jaar met ondersteuning van de gemeente Waalwijk - voor een leuke en educatieve happening voor de kinderen.

De Vest in Waspik
De tweede plantlocatie is in het Waspikse natuurgebied De Vest. Hier gaan de basisscholen van Waspik een deel van het natuurgebied beplanten met ruim 3100 stuks bosplantsoen. Het machinaal verplaatsen van een grote wilg vanaf de Stichtingsweg zal voor het nodige spektakel gaan zorgen. De organisatie is hier in handen van Platform Waspik. Met ruim twintig vrijwilligers zorgen zij voor de begeleiding van de kinderen.

Publicatie datum 09-03-2009