Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 23 maart 2009


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA DOORRIJDER BIJ ONGELUK

DE EILANDEN / HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het doorrijden na een ongeluk. Zaterdagmiddag rond vier uur kreeg de politie de melding dat er meerdere auto's betrokken waren bij een aanrijding op de Kooilaan. Er was sprake van een frontale botsing. Eén van de bestuurders was de auto uitgegaan en weggelopen. Vervolgens waren er twee mensen achter hem aangegaan, waaronder een politiemedewerker in zijn vrije tijd. Via de telefoon werd de vluchtroute doorgegeven aan de politiemeldkamer, zodat de verdachte door gealarmeerde agenten aangehouden is op de A.M. de Jonglaan. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar de 26-jarige man uit Hellevoetsluis is ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA HET PLEGEN VAN DIVERSE VERNIELINGEN

ROTTERDAM-ZUID / HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid hield in de nacht van zaterdag op zondag een man aan. De Rotterdammer wordt verdacht van het plegen van verschillende vernielingen.
Rond half drie werd bij de politie gemeld dat een man tegen een deur van een woning aan de Vermaatstraat zou trappen. Gealarmeerde agenten gingen hier naar toe. Een man had ook een ruit ingeslagen bij de buren. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen. Korte tijd later werden er een vernieling van een ruit aan de achterzijde van een woning aan de Vrijlandtstraat gemeld. Ook hier werd direct een onderzoek gestart. Dit leidde op de Boomstraat tot de aanhouding van de 27-jarige man. Agenten hadden gepost in de omgeving, en zagen de verdachte fietsen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en had een verwonding aan zijn hand. Hij werkte niet mee aan zijn aanhouding. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau schopte de zijachterruit van het politievoertuig kapot. Met gepast geweld is de verdachte onder controle gehouden. De man is ingesloten in afwachting van het verhoor.