Brainnovation introduceert Project Management Simulatie onderwijs

23/03/2009 12:49

Brainnovation B.V.

Bilthoven, woensdag 18 maart 2009

Met ingang van 20 maart is Simultrain, het unieke project management simulatieprogramma van het Zwitserse STS ook beschikbaar voor het onderwijs. Hiermee raken docenten, stafleden en studenten snel vertrouwd met de basisprincipes van projectmanagement.

Gedurende een aantal uren confronteert de SimulTrain simulator de deelnemers met situaties en problemen die voorkomen in ieder project. Dankzij SimulTrain zien deelnemers direct wat de consequenties van hun beslissingen zijn. Daarnaast kunnen zij kostenontwikkeling, planning, kwaliteit en menselijke factoren evalueren.Brainnovation is reseller en implementatiepartner voor Simultrain Projectmanagement Trainingen en Simulaties in de Benelux. SimulTrain kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande opleidingsprogramma's. De simulatie duurt twee dagdelen. SimulTrain wordt gebruikt in klassikale trainingen. De deelnemers werken in groepen van 3-4 personen. Ter voorbereiding is een gecertificeerde e-learning module beschikbaar SimulTrain bestaat in 14 talen waaronder Nederlands. Inmiddels hebben 60.000 mensen in meer dan 30 landen SimulTrain gebruikt. Inmiddels zijn de eerste scholen in Nederland gestart. Geregistreerde onderwijsinstellingen kunnen gebruik maken van speciale kortingen.

Toon Griffioen, Managing Partner van Brainnovation: "professioneel projectmanagement wordt steeds belangrijker voor zowel onderwijsinstellingen als studenten. Voor onderwijsinstellingen geldt een toenemend belang m.b.t. de beheersing van kosten en resultaten. Veel scholen kampen bijvoorbeeld met gebrek aan inzicht in projecten en aansluiting bij de planning & control cyclus. Studenten kunnen zich met projectmanagement kennis en -vaardigheden beter onderscheiden op de arbeidsmarkt. Het is zelfs mogelijk om officieel erkende diploma's te behalen. De STS methode biedt een degelijk en betaalbaar alternatief."

Over Brainnovation

Brainnovation is een toonaangevend en onafhankelijk adviesbureau voor opleidingsconcepten, leren en ICT en opleidingsorganisatie en -management. In onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid. In binnen- en buitenland. De activiteiten bestaan uit projecten, adviestrajecten en interimopdrachten. De expertise richt zich op de gecombineerde inzet van opleidingskunde, organisatiekunde en ICT. Brainnovation is in 2003 opgericht en heeft inmiddels een uitgebreide klantenkring in met name het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

EINDE PERSBERICHT

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.brainnovation.nl