Gemeente Bolsward


Nieuws
23-03-09

Make a difference day, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

MADD 1.jpg

Make A Difference Day (MADD), is een jaarlijks terugkerend evenement om het vrijwilligerswerk te promoten en waardering daarvoor uit te spreken. Dit jaar vond MADD plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Ook wethouder Brouwer, wethouder Pieters en raadslid Lisa Ott deden dit jaar weer mee aan `Make a difference day' om de vrijwilligers in Bolsward een warm toe te dragen.

Wethouder, de heer Brouwer heeft vrijdag 20 maart jl. met de vrijwilligers van wijkvereniging de Molendraai aan alle inwoners van de wijk Noord I een kaars uitgedeeld in het kader van het project `Warm Welkom in Bolsward'. Een project waarbij de gemeente en woningcorporatie Welkom inwoners helpen bij het verminderen van het verbruik van energie. De inwoners van Noord I zetten de laatste weken zelf allerlei acties op om het energieverbruik in de wijk terug te dringen en mee te dingen naar het straatfeest dat de gemeente en Welkom hiervoor beschikbaar stellen.

Wethouder, mevrouw Pieters heeft vrijdag 20 maart jl. meegeholpen bij een kaboutertraining voor kinderen van 4 tot 6 jaar bij voetbalvereniging R.E.S. Zaterdag stond zij aan de zijlijn bij voetbalvereniging Bolswardia. Hier hielp zij de vrijwilligers in de voetbalkantine en om het veld.

Raadslid, mevrouw Ott begeleide vrijdag 20 maart jl. de bewoners van Bloemkamp bij een workshop bloemschikken. Ook heeft zij de bewoners tijdens de workshop een kopje koffie en thee aangeboden.

Elk jaar zet MADD de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Dat is goed voor het imago van vrijwilligerswerk; bevordert maatschappelijke inzet en leidt ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers. Zo werken we samen aan het behoud van vele unieke organisaties!

feed