Gemeente Den Haag

Fietsers krijgen de ruimte op de Schokkerweg De Schokkerweg krijgt eenrichtingverkeer van de Treilerdwarsweg/Visserhavenweg in de richting Westduinweg. Daarmee komt er meer ruimte beschikbaar voor fietsers. Voor hen blijft de Schokkerweg van beide kanten toegankelijk: vanaf de Westduinweg komt er een 1,80 meter brede fietsstrook in de richting van de Boulevard. Het college van B&W geeft hiermee uitvoering aan de wens van de gemeenteraad om de veiligheid voor fietsers op de Schokkerweg te verbeteren.

De Schokkerweg vormt een schakel tussen de Westduinweg, de haven en de Boulevard. Op drukke dagen dreigt het autoverkeer, het vrachtverkeer én het recreatief fietsverkeer elkaar hier te verdringen. Voor de gemeenteraad reden aanpassingen te bepleiten die de veiligheid van met name fietsers zouden verbeteren. In januari 2008 is hiermee een begin gemaakt door de realisatie van een vrijliggende aansluiting voor fietsers met de kruising Westduinweg. De maatregelen die het college van B&W nu op de Schokkerweg treft, zijn een vervolg daarop en moeten de veiligheid van de fietsers over de hele lengte van de Schokkerweg verbeteren.

De aansluitingen van de Schokkerweg op de Westduinweg en Treilerdwarsweg worden aangepast. Bovendien wordt de nu geldende lengtebeperking voor gemotoriseerd verkeer van 10 naar 12 meter gewijzigd. Dat maakt de Schokkerweg weer toegankelijk voor touringcars, die nu de Schokkerweg niet mogen gebruiken. Autoverkeer van de Westduinweg richting Boulevard kan in de nieuwe situatie via de Zeesluisweg/Treilerdwarsweg rijden.

De veranderingen aan de Schokkerweg worden naar verwachting eind 2009 uitgevoerd.