Gemeente Den Haag

Voetbalclubs gaan verhuizen

BMT verhuist per 1 juli naar Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan, hoek Dedemsvaartweg. De voetbalclub betrekt dan het complex, dat HSV Escamp verlaat. Deze club gaat naar Sportpark Escamp I, waar op het complex van het voormalige LENS een geheel nieuwe clubaccommodatie is verrezen. Sportwethouder Sander Dekker heeft GSC ESDO aangeboden te verhuizen naar de accommodatie van BMT aan de Hengelolaan.

GSC ESDO heeft het voorstel voor de nieuwe behuizing in beraad. Zij moet het huidige onderkomen aan de Erasmusweg verlaten omdat er woningen worden gebouwd. Nu beschikt de club over één veld en een trainingstrook. Bij verhuizing naar Escamp I aan de Hengelolaan zou zij over twee speelvelden gaan beschikken. PEC Den Haag, dat ook gebruik maakt van de huidige accommodatie van GSC ESDO, voert besprekingen met RAVA Houtwijk over een fusie.

Door de groei, die zij doormaakt, heeft BMT behoefte aan een groter complex. Op Escamp II krijgt zij de beschikking over drie velden. Dat is één veld meer dan nu. HSV Escamp is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Cromvliet, LENS en VIOS. Deze fusieclub speelt sinds de oprichting op Escamp II. Volgens plan was dit van tijdelijke aard. De verhuizing naar Escamp I zou volgen, zodra de nieuwbouw daar is voltooid. Dit gaat over enkele maanden gebeuren.