Gemeente Den Haag

College doet de was bij Leger des Heils

In het kader van Make a Difference Day (MADD), dè nationale vrijwilligersdag, heeft het college van B en W vandaag (20 maart) de was gedaan bij het Leger des Heils. Burgemeester Jozias van Aartsen en de vijf wethouders togen daarvoor naar de nieuwe wasserette van het Leger des Heils in de Binckhorst.

Het college van b en we doet de was bij het Leger des Heils in de wasserette aan de Binckhorst Make a Difference Day wordt voor de vijfde keer georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld (MADD vindt sinds dit jaar niet langer in november maar in maart plaats). Make a Difference Day heeft als doel het imago van vrijwilligerswerk te verbeteren en de maatschappelijke inzet te bevorderen. Ieder jaar leidt MADD tot een toename van het aantal vrijwilligers. Den Haag telt ongeveer 30.000 geregistreerde vrijwilligers. Dit jaar deden bijna 50 Haagse organisaties mee aan MADD.

Wasserette Leger des Heils
De Wasserette is een activeringsproject voor en door cliënten van het Leger des Heils Den Haag.
Hier wordt de was van alle verblijfsvoorzieningen gewassen en gestreken. Met een bakfiets wordt het wasgoed van zo'n 400 bedden opgehaald en gewassen en gestreken weer teruggebracht. Een werkmeester begeleidt de ongeveer acht cliënten die hier aan het werk gaan. Evenals de overige activering binnen het Leger is ook hier de inzet gericht op doorstroom naar zo mogelijk betaald werk.

Kijk op www.hofnet.nl en www.vrijwilligersportaal.nl voor een uitgebreid vacatureaanbod.