Gemeente Giessenlanden


Aanpassing fietsoversteek Zandkaderotonde Schelluinen

De fietsoversteek op de rotonde van de provinciale weg N216 bij de Zandkade in Schelluinen wordt aangepast. De werkzaamheden zijn hiervoor inmiddels gestart. De belangrijkste reden voor de aanpassing is dat fietsers deze oversteek als onveilig ervaren. Dat bleek uit gesprekken van de gemeente met bewoners van Schelluinen en het regionaal schoolrouteonderzoek dat in 2007 door Waterschap Rivierenland is uitgevoerd.

De gemeente heeft daarom besloten om de fietsoversteek nu al aan te passen en niet te wachten totdat medio 2011 een geheel nieuwe rotonde op deze plek wordt gerealiseerd.

Â

Nieuwsbrief

De gemeente heeft in samenwerking met de Regionale Projektgroep Verkeersveiligheid een nieuwsbrief ontwikkeld. Hierin staat meer informatie over de aanpassingen die worden gerealiseerd en hoe scholieren de rotonde in het vervolg kunnen oversteken. Deze nieuwsbrief is doorgestuurd naar de middelbare scholen in de regio. Daarnaast benadert de Regionale Projektgroep Verkeersveiligheid de scholen of zij interesse hebben in groepsgewijze educatie over de nieuwe verkeerssituatie op de Zandkaderotonde.

Â

De nieuwsbrief kunt u raadplegen via: plannen en projecten > schelluinen of klik op deze link.