Gemeente Teylingen

projecten

Kindercommissies verdeeld over projecten

23 maart 2009

Een uitje voor de Zonnebloem? Zomeractiviteiten voor jongeren? Nestkastjes voor de vogels? Of toch het Klompzeilen? Kiezen is niet altijd makkelijk. Scholieren van Teylingse basisscholen ervaren deze weken dat het lastig is om een keuze te maken uit goede projecten, terwijl het geld beperkt is. In het slotdebat op donderdag 26 maart om 19.00 uur kiest de Kindergemeenteraad welk project ter waarde van 2.000 euro wordt uitgevoerd.

Groepen 7 of 8 van De Regenboog, De Emmaüs, De Oostergeest en Het Bolwerk debatteerden in de raadzaal van de gemeente Teylingen. De kinderen konden haast niet wachten op hun beurt om hun mening te mogen geven in de Kindercommissie. Ze hadden het duidelijk naar hun zin in de raadzaal. Er waren verhitte discussies, met argumenten voor en tegen de ingediende projecten. Na een week van debatten in de Kindercommissies maken alle projecten nog steeds kans. Kindercommissie Regenboog.

Kindercommissie Regenboog

Keuze uit vier projecten

De Kindergemeenteraad van donderdag 26 maart gaat kiezen uit vier projecten. De projecten zijn ingediend door verenigingen en organisaties. Totaal mag de Kindergemeenteraad 2.000 euro uitgeven.

Vogels in Teylingen

Drie vrijwilligersgroepen hebben het voorstel om op diverse plekken in de gemeente Teylingen nestkasten op te hangen en struiken aan te planten waarin vogels goed kunnen nestelen. Dit project is ingediend door de Schooltuinwerkgroep Park Rusthoff, de Jeugd Natuur Wacht en de Vogelwerkgroep Teylingen.

Zomeractiviteiten voor tieners

Het Jongerenwerk wil diverse buitenactiviteiten organiseren, zodat de jongeren in Teylingen een actieve en sportieve zomer kunnen beleven.

Klompzeilen

De Stichting Zeilvaart Warmond heeft een bijdrage gevraagd om kinderen te leren hoe ze van een klomp een klein zeilbootje kunnen maken. Vervolgens organiseert de stichting een wedstrijd Klompzeilen.

Zonnedag van de Zonnebloem

De Zonnebloem bestaat dit jaar 60 jaar. De afdeling uit Sassenheim wil in dit jubileumjaar op 8 september een rondvaart gaan maken in Amsterdam. Voor de organisatie van de Zonnedag vragen zij de kindergemeenteraad om een bijdrage.

Verkiezingen

Na de vergadering kozen de kinderen per klas vijf vertegenwoordigers. Zij mochten de namen opschrijven van degenen die het beste hadden gedebatteerd. De stemformulieren deden de kinderen in een echte stembus. Totaal 30 kinderraadsleden en kinderwethouders vertegenwoordigen hun school tijdens het slotdebat aanstaande donderdag.

Volg de Kindergemeenteraad via Teylingen.tv

De slotvergadering vindt plaats in de raadzaal in Voorhout. Net zoals de echte raadsvergaderingen is het slotdebat via www.teylingen.tv live te volgen.