Gemeente Teylingen

zwerfafval op

Enthousiaste scholieren ruimen zwerfafval op

23 maart 2009

De gemeente Teylingen organiseerde op woensdagochtend 18 maart een zwerfafvalactie met scholen. In totaal verzamelden 102 scholieren van groep acht van drie basisscholen zich om de omgeving van hun school netjes schoon te maken. Zij hebben gezamenlijk maar liefst 248 kilo zwerfafval opgeruimd.

Zwerfafvalactie 2009 Warmond

Deelnemende scholen

De deelnemende scholen waren de Alleman uit Warmond, de Springplank uit Sassenheim en de Regenboog uit Voorhout. Na een korte toespraak door de wethouder die op de locatie aanwezig was, gingen de kinderen met grijpertjes enthousiast aan de slag.

De kinderen gingen onder begeleiding in groepjes uiteen om in de omgeving van de school het aanwezige zwerfvuil op te ruimen. De medewerkers van de gemeente en van het inzamelbedrijf De Meerlanden waren aanwezig om de actie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Resultaten

Bij terugkomst op het schoolplein werden de hoeveelheden ingezameld zwerfvuil gewogen. In Voorhout was dit 134 kilo, in Sassenheim 35 kilo en in Warmond 79 kilo. Zwerfafvalactie 2009 - Voorhout

Na afloop ontvingen de kinderen een klein presentje. De scholen ontvingen een set van vijf prikkers en vestjes om ook na de actie de eigen school vrij te kunnen houden van het zwerfafval.

Week van Nederland Schoon

De gemeente Teylingen hield deze opruimactie in het kader van de Week van Nederland Schoon. Door een opruimactie met de scholen te doen, wil de gemeente de kinderen zich meer bewust te laten zijn van hun omgeving en de rol van zwerfafval daarin. Het bewonersonderzoek dat de gemeente Teylingen momenteel uitvoert naar zwerfafval brengt het zwerfafval in Teylingen in kaart. Zo kan de gemeente gericht maatregelen nemen.

Zwerfafvalactie 2009 Sassenheim