Gemeente Beuningen


Schoonmaakdag een succes
De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend, in samenwerking met woningstichting Standvast Wonen, voor de derde keer de Maas en Waalse Schoonmaakdag. 1275 inwoners van de gemeente Beuningen staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen. Het lentezonnetje scheen volop, dus iedereen had extra veel zin in de grote schoonmaak!

Twee dagen schoonmaken
Vrijdag 20 maart gaf wethouder Houben op de Duivendonck in Ewijk het startsein voor de grote schoonmaakactie. Een grote zak met afval werd omgekeerd op het schoolplein. Het was de bedoeling dat wethouder Houben het goede voorbeeld zou geven door dat afval in een kliko te deponeren. Maar daar kreeg hij van de leerlingen van De Duivendonck nauwelijks de kans voor. Zodra zij het afval zagen gingen ze massaal aan de slag. Op vrijdag hebben in totaal 1000 kinderen en begeleiders meegeholpen. Albert Heijn trakteerde alle kinderen op iets lekkers te eten en te drinken.

Zaterdag werd de schoonmaakwoede voortgezet door verenigingen, gemeenteraadsleden, gemeenteambtenaren, medewerkers van Standvast Wonen en andere inwoners uit de gemeente. Rond de 300 mensen hielpen enthousiast mee. Woningstichting Standvast Wonen zorgde deze dag voor een lekker stuk taart. De deelnemers kregen van passanten veel complimenten voor hun inzet. Scouting Beuningen kreeg zelfs applaus van het winkelend publiek in het centrum van Beuningen.

Veel zwerfaval verzameld
De gemeente zorgde voor plastic handschoenen, vuilniszakken, grijpers en vuilniszakhouders. Ook kreeg iedere deelnemer een veiligheidsvest. Er is 2600 kilo zwerfafval opgeruimd. Alle volle afvalzakken werden dezelfde dag nog opgehaald en verzameld op de gemeentewerf.

Bedankt voor uw deelname
Woningstichting Standvast Wonen en de gemeente Beuningen bedanken alle scholen, verenigingen, personen en bedrijven hartelijk voor hun inzet:

Scholen
o SBO Klavervier
o Basisschool De Beundert
o Brede School De Fontein
o Basisschool De Duivendonck
o Basisschool De Wegwijzer
o Basisschool De Kei
o Basisschool 't Schrijverke
o Basisschool De Hoeven
o Basisschool De Ruyter
o Basisschool De Dromedaris

Verenigingen/individuele groepen
o Koninklijke Fanfare Ulto
o Scouting Ewijk
o Scouting Beuningen
o Scouting Winssen
o Scouting St. Andries
o Amateurtuindersvereniging
o Buurtvereniging De Veerman
o Buurtvereniging De Torenuilen
o Buurtvereniging 't Bongerdstuk
o HSV Loenensche Well
o Visvereniging H.S.V. De Duivelskolk
o Wild Beheer Eenheid
o Stichting Ark
o Families Veldhuis, Van Haalen, Van Spierenburg en Loeffen o Groen Links Beuningen
o PvdA Beuningen
o CDA Beuningen
o BN&M
o Collega's van de gemeente Beuningen

Sponsoren
o Albert Heijn Beuningen, voor het eten en drinken; o Politie Gelderland-Zuid, voor de plastic handschoenen