Gemeente Purmerend

Forum heet voortaan commissie

23 maart 2009

Sinds maart 2009 vergaderen de gemeenteraadsleden weer in commissies in plaats van in fora. De beleidsonderwerpen waarover de raadsleden debatteren zijn verdeeld over drie commissies.

De commissie Samenleving vergadert over onderwijs, jeugd en jongeren inclusief kinderopvang, sociaal cultureel werk, cultuur en welzijn, sport en recreatie, zorg, werk en inkomen, volksgezondheid en maatschappelijke dienstverlening, coördinatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning, integratie.

In de commissie Algemene Zaken gaat het over openbare orde, integraal veiligheidsbeleid, politie en brandweer, bestuurszaken,

burgerzaken, algemene en juridische zaken, onderzoek en statistiek, facilitaire zaken, communicatie, personeel en organisatie,

informatievoorziening en automatisering, financiën, belastingen en verzekeringen, externe betrekkingen en regionale samenwerking,

stadsverwarming, werkwijze van de raad.

De commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer bespreekt onderwerpen op het terrein van verkeer en vervoer, economische zaken, openbare werken, milieu inclusief bodemverontreiniging en BMI, wijkbeheer, volkshuisvesting inclusief wonengerelateerde zaken, algemeen ruimtelijke ordeningsbeleid, vastgoed/grondbedrijf.

Wilt u een commissievergadering bijwonen?

De vergaderingen zijn vrijwel altijd op donderdagavond, beginnen in principe om 20.00 uur en vinden plaats in de raadzaal van het stadhuis. De vergaderingen worden aangekondigd op de homepage en op de gemeentepagina in het Zondagochtendblad.

Tijdens de huidige raadsperiode worden de debatten in de commissies geleid door externe gespreksleiders. In de periode tot aan de verkiezingen wordt een nieuwe vergaderopzet ontwikkeld.