Gemeente Purmerend

Purmerend tegen discriminatie

23 maart 2009

Wim Ouburg, raadslid VVD, overhandigde vorige week een van de borden van het beeldende kunstproject 'De tafel voor iedereen', aan Stichting Hobilestra in Purmerend (voorheen COC regio Purmerend). 'De tafel voor iedereen' gaat over alle vormen van discriminatie en hoe deze kunnen worden voorkomen. De bedoeling is dat bekers en borden worden doorgegeven, zodat de boodschap van `respect, liefde, moed en vriendschap' zich verspreidt.

Wim Ouburg overhandigt een van de borden

De tafel voor iedereen
De tafels, borden en bekers speelden de hoofdrol op de eindmanifestatie `21 maart/Purmerend tegen discriminatie', op woensdag 18 maart in Pop- en cultuurpodium P3.
Bureau Discriminatiezaken en het 21 maartoverleg Purmerend presenteerden `De tafel voor iedereen', een beeldende kunstproject over alle vormen van discriminatie en hoe deze kunnen worden voorkomen. De deelnemers hebben onder leiding van Purmerends beeldend kunstenaar Barbara Hardmeier, prachtige tafels en stoelen en sierlijke borden en bekers gemaakt met namen als `borden van liefde', `beker van moed', of `tafel voor klein en groot'.

Een diverse samenleving
De tafel voor iedereen staat voor een diverse samenleving waar plaats is voor iedereen, voor jong en oud, voor vrouwen en mannen, ongeacht handicap, geloof, levensovertuiging, of seksuele gerichtheid. De zes deelnemende groepen staan voor de diversiteit in de Purmerendse samenleving: er is een groep leerlingen van de Montessoribasisschool, een groep ouderen van de verzorgingshuizen De Rusthoeve en het Jaap van Praaghuis, een groep cursisten met een verstandelijke beperking van Whereland Centrum voor de Kunsten, een diverse groep Purmerenders, jongeren van PSG W.J. Bladergroen en een vrouwengroep van MIM/Homestart/ViP.

De actie vestigt de aandacht op discriminatie
Donderdag 26 februari jl. presenteerden deelnemers van het project al eerder aan de gemeenteraad een voorproefje van de gemaakte kunstvoorwerpen: zelfgemaakte hapjes op de `borden van liefde en respect' en een kopje koffie in de `bekers van vriendschap en van moed'. De actie vestigt de aandacht op discriminatie en de noodzaak daartegen iets te doen.