Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu

Paracommercie in de gemeente Dantumadiel

De Drank- en horecawet is een wet die regelt waar en door wie er alcoholhoudende drank mag worden verstrekt. De wet kent regels met betrekking tot de zogenaamde paracommerciële bedrijven. Paracommerciële bedrijven zijn bedrijven die niet als hoofddoel hebben geld verdienen met het verstrekken van alcoholhoudende drank (denk bijvoorbeeld aan een sportkantine of dorpshuis). Omdat deze bedrijven en instellingen onder ongelijke voorwaarden deelnemen aan het economische verkeer kan er sprake zijn van oneerlijke concurrentie met commerciële horecabedrijven.

De notitie heeft de volgende doelstellingen:

duidelijkheid bieden aan paracommerciële organisaties en commerciële horecaondernemers inzake hetgeen in Dantumadiel wel en niet wordt toegestaan in het kader van het voorkomen en bestrijden van oneerlijke concurrentie;

een duidelijk toetsingskader te bieden bij het opleggen van gebruiksbeperkende voorschriften in DHw-vergunningen;

het vaststellen van een model bestuursreglement;

een duidelijk kader bieden voor het opleggen van gebruiksbeperkende voorschriften bij de ontheffing van de Verordening tot beperking drankverstrekking 2002.

De notitie ligt voor een ieder ter inzage op de afdeling Algemene Juridische Zaken op het gemeentehuis gedurende 6 weken in de periode van 26 maart 2009 tot en met 6 mei 2009. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend door iedere ingezetene of belanghebbende. Een zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 22, 9104 ZG Damwâld.

Voor het maken van een afspraak, danwel het telefonisch naar voren brengen van uw zienswijze, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Stelwagen van de afdeling Algemene Juridische Zaken, telefoon 0511-426153.

Beleid paracommercialisme Bestandsgrootte: 331 KB