Gemeente Enkhuizen

Wethouder Kok bezoekt Dierentehuis

Het tehuis heeft 9 jaar lang in onzekerheid verkeerd of ze wel of niet op de huidige locatie gevestigd kon blijven. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat zij niet hoeven te verhuizen. Echter, in al die jaren is flink wat achterstallig onderhoud ontstaan. De vrijwilligers van het dierentehuis zijn nu begonnen met een inhaalslag om al het achterstallig onderhoud alsnog uit te voeren. Het gaat onder andere om het vervangen van de kozijnen, het vergroten van de hokken voor de honden en het aanpassen van de verblijven voor de katten.

Verbouwing
Daarnaast moet het dierentehuis verbouwen om aan landelijke regelgeving te voldoen. Het dierentehuis heeft de gemeente gevraagd om een bijdrage in de kosten. Voordat het college een besluit kan nemen over dit verzoek wilde de wethouder de situatie eerst met eigen ogen aanschouwen.

850 dieren per jaar
Het Dierentehuis in Hoorn is het streekasiel voor de regios West-Friesland, Wieringen en Wieringermeer. In het tehuis worden per jaar zo'n 600 katten en 250 honden opgevangen. Deze dieren worden ofwel door hun eigenaar gebracht omdat men er niet meer voor kan of wil zorgen, of ze worden op straat gevonden.

Kijk ook eens op de website van Dierentehuis Hoorn Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl