Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 23-03-2009

Dronken automobilist botst tegen lichtmast

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag een 70-jarige automobilist aangehouden. De man die betrokken was bij een verkeersongeval op de Beneluxweg bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man reed gistermiddag rond 16.30 uur als bestuurder van een auto over de Europaweg. Op de kruising met de Beneluxlaan sloeg de bestuurder links af. Tijdens het nemen van de bocht botste hij tegen een lichtmast waardoor hij bekneld raakte in zijn auto. De brandweer kwam eraan te pas om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Met een hoofdwond is hij voor onderzoek overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis Molengracht in Breda. Omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde is van hem bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dronken automobilist betrokken bij verkeersongeval. Zijn rijbewijs is ingevorderd

LAGE ZWALUWE - De politie stelde gistermiddag rond 18.00 uur op de Onderstraat een onderzoek in naar aanleiding van een melding van een verkeersongeval. Tijdens controle bleek dat één van de betrokkenen, een 32-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe onder invloed van alcohol verkeerde. Hij mocht mee naar het bureau.

De 32-jarige man reed gisteravond als bestuurder van een auto vanuit de Nieuwlandsedijk richting de kruising met de Onderstraat. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto die over de Onderstraat reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding. Een ademtest op het bureau wees uit dat de Zwaluwnaar 780 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie arresteert bezoekster voor diefstal portemonnee

OOSTERHOUT - De politie heeft bij een horecagelegenheid aan het Waterlooplein gisteravond rond 23.30 uur een 26-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal van een portemonnee. Kort na het inchecken zag ze vermoedelijk kans om een portemonnee van een medewerkster van het etablissement te pakken te krijgen. De medewerkster ontdekte de diefstal korte tijd later. Nadat de camerabeelden uitgekeken waren bleek de vrouw verdachte te zijn. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau waar ze tijdens het verhoor bekende.

Politie onderzoekt inbraak in apotheek

KLOOSTERSTRAAT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een apotheek aan de Kloosterstraat. Vanmorgen tegen 04.00 uur meldde het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een inbraakalarm in het pand. Op dat moment surveilleerden agenten in de Kloosterstraat. Tijdens het aanrijden zagen de agenten een auto met hoge snelheid wegrijden richting Loonse Hoek. Er ontstond een
achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd. In de
Kreitenmolenstraat verloren de agenten de wagen uit het oog. Een onderzoek bij de apotheek wees uit dat de voordeur geforceerd was. In een kantoorruimte werd een kluis buit gemaakt. Onbekend wat de inhoud betreft. De technische recherche is geïnformeerd.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 23-03-2009 14:17 | © Regio Midden en West Brabant |