Landstede

Landstede Volleybal en Landstede Basketbal komen beide tekort

Zowel Landstede Volleybal als Landstede Basketbal speelden afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd. De volleyballers namen het op tegen koploper Ortec R. Nesselande. Met name in de eerste en derde set werd goed weerstand geboden, maar toch werd de thuiswedstrijd verloren met 0-3. Landstede Basketbal kwam wederom nét tekort. In de uitwedstrijd tegen Bluestream Seals stond er na vier kwarten 74-71 op het scorebord.

Koploper gewoon beter
Ortec R. Nesselande staat niet voor niets met grote voorsprong bovenaan het klassement in de A-league. In de wedstrijd tegen Landstede Volleybal is het verschil niet heel groot, maar het is er wel. De ploeg weet elkaar net iets beter te vinden, speelt net iets gevarieerder en pakt dus net iets gemakkelijker punten.

In de eerste en laatste set laten de mannen van Arno van Solkema zien dat ze goed volleybal kunnen spelen, maar een overwinning zit er niet in (22-25, 13-25, 21-25). Door de nederlaag is de vierde plek in de competitie alleen nog in theorie te behalen.

Landstede Basketbal in gevarenzone
Om een plek in de play-offs zeker te stellen, moet Landstede Basketbal punten pakken. In de uitwedstrijd tegen de ploeg op de onderste plek gaat het toch mis.

Den Helder speelt voor de rust goed basketbal, maar na de rust komt de ploeg van Herman van den Belt sterk terug met als resultaat nog maar één punt verschil. Helaas lukt het niet de achterstand om te buigen. Omdat concurrent Upstairs stunt tegen EiffelTowers, komen ook de play-offs prompt op losse schroeven te staan.

Eerstvolgende thuiswedstrijden
Voor Landstede Basketbal is het erop of eronder. Komende donderdag 26 maart speelt het team thuis de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Upstairs Weert (19.30 uur in de ZBC-hal). Gegarandeerd een spannende strijd!

Landstede Volleybal speelt komende zaterdag de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen HvA Volleybal. De ploeg wil het seizoen waardig afsluiten, dus ze zullen er vol voor gaan! De wedstrijd start om 19.30 uur in de ZBC-hal.