ProRail

Persbericht

23-03-2009

Ontsporing goederentrein beschadigt spoor

De goederentrein die vanochtend om 10.45 uur ontspoorde heeft het spoor tussen Vleuten Utrecht Terwijde over een lengte van bijna 5 kilometer beschadigd. Een reizigerstrein raakte beschadigd door opspattend grind. Er vielen geen gewonden en de goederentrein vervoerde onderdelen voor electronische apparaten.

Twee wagons van de goederentreinen ontspoorden. Hierbij werden de perronwanden van station Vleuten beschadigd. Het spoor, de dwarsliggers, de kabels zijn over een lengte van bijna 5 kilometer beschadigd. De reizigerstrein is op eigen kracht doorgereden naar station Woerden. De reizigers hebben de trein kunnen verlaten en zijn met bussen verder vervoerd.

De ontsporing heeft tot gevolg dat er tussen Utrecht en Woerden geen treinen rijden. Doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Den Haag of Rotterdam wordt geadviseerd om via Schiphol te reizen. Reizigers tussen Roosendaal en Utrecht wordt geadviseerd via Den Bosch te rijden.

Op dit moment is nog niet bekend hoe lang het duurt om de schade te herstellen. Aan het einde van vanmiddag volgt nadere berichtgeving.